E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSarıyer'de konut fiyatları fırladı---

Sarıyer'de konut fiyatları fırladı

Sarıyer'de konut fiyatları fırladı
25 Mayıs 2015 - 07:18 borsagundem.com

Tünel, metro, 3'üncü Köprü, havalimanı ve yeni çevreyolu gibi mega projeler Sarıyer'de gayrimenkul fiyatlarını zıplattı

Paha biçilemeyen yalıları; Boğaz'daki butik siteleri, Boğaz ve orman havası ile Sarıyer, gayrimenkul yatırımlarının önde gelen adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Son olarak Emlak Konut GYO'nun 158 dönümlük İstinye arazisinde ortaya çıkan 3.7 milyar TL'lik rakam, Sabah'ın haberine göre, Sarıyer'in son 5 yılda yaşadığı rallinin süreceğini gösterdi. Metro, tünel, 3'üncü köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve yeni havalimanı etkisiyle fiyatlar son 2-3 yılda dolar bazında en az ikiye katlandı. Yabancı ilgisi de artmaya devam ediyor. İCA Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İclal Gürpınar'ın verdiği bilgiye göre; yabancılar da 3'üncü Köprü ve havalimanı arasında kalan bölgede büyük arazi arayışında... Tarabya, İstinye gibi lokasyonlarda butik sitelerde konutların metrekare fiyatları bugün 8-10 bin dolara; Maden, Kasapçayırı, Zekeriyaköy, Kilyos'ta ise niteliğine göre 4-5 bin dolara kadar geldi. 

ÜNİVERSİTE ETKİSİ

İstinye'nin ardından, Maden-Kasapçayırı'nın da kabuk değiştirdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: "Site özelliği olmayan yapılarda ne satış ne kiralama işlemi olmuyordu. Koç Üniversitesi'nin varlığı fiyatları artırmaya yetmemişti. Son 2-3 yılda, öğretim üyelerine ve öğrencilere yönelik aktiviteli, nitelikli projeler üretildi. Metro ve Sarıyer tüneli ile fiyatlar artmaya başlamıştı. Yeni yapılan butik sitelerin tek tek hayata geçmesiyle Sarıyer kuzeyin yıldızı oldu." 

SADECE VİLLA DEĞİL 1+1 TALEBİ DE VAR

Panaroma Grup'un, Koç Üniversitesi'nden kaynaklanan talebi görüp Sarıyer Maden-Kasapçayırı mevkiinde projeler geliştirdiğini vurgulayan İclal Gürpınar; "Elit projeler, kalacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler kadar öğretim üyelerine de ilaç oldu. Bu projelerde 1+1 seçenekleri de sunuldu ve kısa sürede alıcı buldu" dedi. Gürpınar, ilçenin Maslak ve Levent'e de özel araçla yarım saat olduğunu ve talebin en fazla bu bölgeden geldiğini kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)