E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinServet Kabaklı’yı kaybettik---

Servet Kabaklı’yı kaybettik

Servet Kabaklı’yı kaybettik
29 Ağustos 2015 - 11:48 borsagundem.com

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı, gazeteci-yazar Servet Kabaklı vefat etti.

Gazeteci yazar, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Süleyman Servet Kabaklı hayata veda etti. Servet Kabaklı bir süredir İstanbul'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Büyük usta 60 yaşındaydı. Servet Kabaklı’nın cenazesi, 30 Ağustos Pazar günü (yarın) Sultanahmet Camii’nde kılınacak öğlen namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’na defnedilecek.
 
SERVET KABAKLI KİMDİR?
 
13 Mart 1956'da Elazığ'da dünyaya gelen Süleyman Servet Kabaklı, ilk, orta ve lise tahsilini Elazığ'da tamamladı. Üniversite öğrenimine 1975'te Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde başlayan Servet Kabaklı, daha sonra nakil yaptırdığı Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1981 yılında mezun oldu.

Servet Kabaklı gazetecilik mesleğine memleketi Elazığ'da mahalli Uluova gazetesinde başladı. Aynı yıldan itibaren Tercüman gazetesi Elazığ muhabirliğini de üstlendi. Bu arada mahalli Elazığ ve Yeni Harput gazetelerinde makaleler yazdı. Daha sonra Tercüman gazetesi Erzurum bürosunda muhabir olarak çalışırken Anadolu Ajansı Erzurum muhabirliği görevini de sürdürdü.

1979 yılı 29 Mayıs'ından itibaren Tercüman gazetesinin İstanbul'daki merkezinde çalıştı. 1986'dan itibaren kısa bir süre Yeni Haber gazetesinde görev aldıktan sonra Türkiye gazetesine geçti.

Servet Kabaklı, Doğu Türkistan dışında bütün Türk illerini dolaştı. Yazıları ve televizyon konuşmalarıyla renkler ve ışıklar yansıttı.

İlk olarak 1982 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından röportaj ve seri röportaj dalında yılın gazetecisi seçilen Servet Kabaklı, daha sonraki yıllarda Türk Basın Birliği ile birlikte birçok mesleki ve sosyal kuruluş tarafından Yılın Gazetecisi ödülüne layık görüldü.

Amcası, Şeyh-ül Muharririn Ahmet Kabaklı'nın 8 Şubat 2001'da Hakk'a yürümesinin ardından, vasiyeti üzerine Türk Edebiyatı Vakfı başkanlığını omuzladı. Gönül adamı Servet Kabaklı aynı zamanda Türk Edebiyatı dergisiyle "Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları"nın Türk Edebiyat Vakfı adına imtiyaz sahibiydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)