E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Sıcak para taraftarı değilim"---

"Sıcak para taraftarı değilim"

Sıcak para taraftarı değilim
29 Mayıs 2015 - 20:08 borsagundem.com

Bloomberg HT'nin konuğu olan BIST genel müdürü Dinç, "Sıcak para taraftarı değilim, doğrudan yabancı yatırımların gelmesinden yanayım" dedi

BIST Genel Müdürü Tuncay Dinç'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Genel müdür, “Bizdeki sermaye piyasası henüz çok küçük, hem Türkiye’nin hem BIST'in geleceği parlak görünüyor. Türkiye'deki sermaye piyasasının büyüdüğünü göreceğiz” diyerek “Bireysel yatırımcının da ilgisini görmek istiyoruz” yorumunda bulundu.

Dinç “Borsada kazanma da kaybetme imkanı da var. Başarısızlığa fazla odaklanmak yatırımcıyı da olumsuz etkileyebilir” şeklinde görüş bildiren Dinç “Şirket açıldığı fiyatı göremiyorsa bu yanlış fiyattır. Fiyatın yanlış oluşmasına neden olan etkenleri denetleyebilmeliyiz” dedi.

“Son 5 yılda başarısız halka arzlar da olduğunu” belirten Dinç, halka arz kriterlerinde daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Tuncay Dinç “Piyasadaki toplam kaliteyi artırmak için bir şeyler yapmalıyız. Yurt dışındaki şirketlerin gelmesini özendirmeliyiz. Fiyat hareketlerinde şüphe çekici bir şey olduğunda müdahale ederiz” dedi.

Son olarak, “EBRD, Türkiye ve Doğu Avrupa’da yatırıma yoğunlaşan bir kuruluş. Türkiye olarak yabancı yatırımı istiyoruz, buna açığız. Türkiye'deki insan kaynağını iyi kullanmamız lazım. Sıcak para taraftarı değilim. Doğrudan yabancı yatırımların gelmesinden yanayım” diyen Dinç “İstanbul'un finans merkezi olmasını istiyorsak altyapı imkanı verilmeli. Bölgedeki şirketlerin gelmesini istiyoruz. İstanbul'u finans merkezi haline getirmek istiyoruz, EBRD buna katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)