E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan 3 isme suç duyurusu---

SPK'dan 3 isme suç duyurusu

SPK'dan 3 isme suç duyurusu
23 Ocak 2015 - 20:34 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde üç isim hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı alındı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre Evrensel Tarım Maden Gıda İnş. Nak. San. Tic. A.Ş. ve CLK Holding A.Ş. şirketlerinin zarara uğratılması nedeniyle Murat ÇELİK, Osman ŞİŞMANOĞLU, Ayhan ÖZTÜRK'e 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi gereğince suç duyurusunda bulunulması kararı Kurul tarafından alındı.

Bunun yanısıra, CLK Holding AŞ’nin (Şirket) maliki olduğu, kayıtlı değeri 2.048.439 TL olan taşınmazın usulsüz ve haksız bir şekilde devredilmesi ve şirketin en az bu tutarda zarar uğratılması dolayısıyla varsa zarar gören yatırımcıların, söz konusu taşınmazın
devrine ilişkin yönetim kurulu kararında imzaları bulunan yönetim kurulu üyeleri Osman ŞİŞMANOĞLU, Ayhan ÖZTÜRK, Doğan CANSIZLAR ve Tarık TEKİN hakkında dava açabilecekleri hususunun Kurul Bülteni aracılığıyla kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta şirket ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun şirket tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının CLK Holding AŞ’den istenmesine karar verilmesine, Kurul'un 05.06.2014 tarihli toplantısında diğer hususların yanı sıra; 10.03.2014 tarihinde halka açık CLK Holding AŞ’nin maliki olduğu kayıtlı değeri 2.048.439 TL olan gayrimenkulün haksız ve usulsüz bir şekilde devredilmesi ve şirketin en az bu tutarda zarar uğratılması fiiline ilişkin olarak 6362 sayılı SPKn’nun 92’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri uyarınca söz konusu gayrimenkulün satışının iptali ile tapu sicil kayıtlarının terkini için dava açılmasına ve üçüncü kişilere devrinin engellenmesi amacıyla mahkemeden ihtiyati tedbir kararı istenmesine karar verilmiş olup; CLK Holding AŞ’nin Çankaya ilçesindeki gayrimenkulünün satış işleminin iptali ile tapu sicil kayıtlarının terkini talebiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin E.2014/802 numaralı dosyası üzerinden açılan dava devam ettiği yönünde bilgi verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Magdur29 Ocak 2015 04:43

    Clk saysinde borsaya guvenim kalmadi

  • ANTİNKUNTİN27 Ocak 2015 17:17

    Murat ÇELİK Evrensel Madenciliği alacağına ilişkin avukatları kanalı ile noterden teklifini göndermişti.Ödesin nakdi, alsın bakalım(?) Sadece CLK Holdingin değil grup firmaları Çelik İpliğin Murat ÇELİK dönemi ve Ayhan ÖZTÜRK dönemlerinde satışı yapılan menkul ve gayrımenkuller var mı SPK'nın buna da bakması lazım.

  • Albay26 Ocak 2015 19:58

    Bu devlet bu hukumet KERVN ARTOG CLKHO gibi şirketlerde olagelen abartılı hileli olup bitenleri niye görmezden geliyor bu kadar? ulke ekonomik hedeflerinine kaynak oluşturmada önemli kabir ayağı olan borsayı böylemi düzene sokacaklar? böylmi ekonomik hedeflere ulaşacaklar

  • Yatırımcı26 Ocak 2015 17:56

    ESki ortak gerekli ayarları yapıp içi boş CLK ipliğin %55 ini şişirilmiş fiatla karkime iliştiripkendine kendine yuklu hisse ihrac etmiş. Yeni ortakta aynı şekilde uydurma değerlendirme raporuyla kalan %45 inide şirketle birleştirip kendine hisse ihrac etmeyi planladı ama budefa direkten döndü. Hadi bakalım bu işlemlere yeltenen patronlar şiketin elindeki %55 CLK iplik hisselerin hazırlattıkları değerlerme raporlarında belirtilen değerin yarısına kendileri satın alsında görelim? veya piyasada ceyrek fiatına alıcı bulup başkalarına satsınlarda görelim?

  • emekci25 Ocak 2015 18:53

    bu adam borsanın zarrap ı işte anlayın artık

  • keeper1125 Ocak 2015 18:30

    şimdi nolcak m.c o paraları gtıreeeeeeeccccccekk

  • Dogrusu25 Ocak 2015 12:45

    Arkadaslar celik iplige bir daha bakin madem para etmiyor. Ayni spk karkimin satisini celik ipligin tahsisilisiyle onaylamadimi? Celik ipligin degeri yoksa neden karkimin icinden cikam varliga karsilik spk kabul etti. Hemde celik ipligin yarisi karkimin tamaminin degeri kadar kabul etti. 1 yil once spk celik ipligin yarisini, karkimden cikan paralara saydi ve kabul etti. Ozamn yasar karakaya sirketten aldigi parayi celik ipligi koyarak hedabi kapattilar. Spk nersedi ozaman?

  • Doğrusu Yanlışı25 Ocak 2015 02:20

    Ey "doğrusu" ozaman spk her patron 1 milyon etmez şiketi 100 milyon gösterip borsadai şirketle birleştirip karşılığında kendisine o oranda hissse ihrac etsin! peki gidip o tahsisli sermayeyi yapan patrona Clk ipliği gösterdiği değerin şirketin elindeki %55 hisseyi kendisi oluşturduğu değerlendirme raporunun ceyreğine satın almasını istesene, bak bakalım alıyor mu?

  • Çağrı25 Ocak 2015 02:15

    Zaten içi boş ama değeri şişirilmiş CLK ipliğin hisseleri karşılığında tahsisli seraye artırımını Spk nın kabul etmeyeceğini en başta çok iyi biliyorlardı. Ama işlemin incelemesi uzun zaman alınacağını çok iyi bildiklerinde çağrı beklentisi oluşturup uzun zaman diliminde içini boşaltıkları Clkho nun hisselerinide piyasaya yedirmeye fırsat oluşturmak için bir kurguydu tahsli sermaye başvurusu ve buna dayalı çağrı masalı.

  • Murat As25 Ocak 2015 02:06

    Adamın biri tahsisli sermaye spk izin verseydi sorun kalmayacaktı diyor, Ne kadr saçmaladığının farkında değil. Thsisli semayeyi Clk ipliğinin değerini 58 milyon gösterek yapmaya çalıştılar ama celik iplik 1 milyonluk varlığı bile yok, bu uydurm değerleme raporıyla karşılığında kendilerine hisse ihrac edip onlarıda piyasaya yedireceklerdi. hadi ozaman patron clk ipliğin hisşirket satsın celik ipliği bırkın 58 milyona selerini bu fiata satsında şirket ihya olsun? ama 1 milyon bile alıcı çıkmaz.

  • murat24 Ocak 2015 21:29

    atı alan üsküdarı geçti...bu çetenin ilk vukuatı değil ki...SPK kör sağır dilsiz taklidi yapmaktan bıkmadı...kimse unutmasın ölümde var...haksız yediğiniz hurmalar gün gelir tırmalar...

  • ya ütopya..24 Ocak 2015 20:46

    ütopya daki spk raporunda selda östürk yargılanıyor. aslında o suçu işleyen ayhan idi. spk neden zekai dursun un mallarının komisyon karşılığı çete suçu mahiyetinde piyasaya satıldığını raporlamadı da, ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu?. bu suçların tamamı havada kalıyor. kim gereken cezayı verecek?. kanunlar ne diyor?

  • yatırımcı24 Ocak 2015 12:40

    clk yönetimi ünal aysaldan altın arama ruhsatlarını alıyor ve soygunu bunun üzerine kurguluyorlar herkes bu isme güveniyor.doğan cansızlarda hem gs de hem clk da ismi geçiyor.bu bağlantıları neden kimse araştırmıyor.bu adamların bu organize işlerle ne bağlantıları var...

  • Dogrusu24 Ocak 2015 10:01

    Spk cezayi kesiyor, adamin tahsislisini red ediyor sonra cagri yap diyor biraz akil lazim. Spk sirket batiriyor. Bu adamin tahsislisi onaylansaydi bu halde mi olurdu?

  • Katakule24 Ocak 2015 02:58

    Butun yatırımcılar ve yetkililer şunları sormalı! murat ayhan osman sizlerin elinde okdar lot vardı çağrı yapacağız bildirimi zamanına kadar, ama şuan hiç hisse pek yok elinzde. nsan çağrı yapacağı fiaın altında satrmı hiç hisseyi? bellki çağrıda hisselere alıcı toplamak için katakule!

  • OLcan24 Ocak 2015 02:18

    CLKHO ve ARTOG ta piyasa dolandırıcılığı üç aşamalı gercekleşmiş: 1 Aşma: niteliksiz varlıkları şişmiş fiatlarla almak, şirketlerin varlıklarını çok kelepire satmak, şirketin almadığı hizmetlere faturalar kesmek şeklinde şirketlerin için boşaltma. 2.AŞAMA. altın maden pwtrol gibi ilgili niteliksiz varlıklar şirkete alıdırıp şirketn içini boşaltırken bunları buyuk beklenti gibi piyasaya sunarak dolaşımda olan dolaylı topladıkları hisseleri yukseklerden boşaltmak. 3.AŞAMA: yuksek fiatlardan gönüllü çağrı yapma veya Spk nın olması gereken çağrı belirtmelerine hep pozitif yanıtlarla ellerindeki hisseleri piyasaya yuksklerden satmışlar.

  • Organizasyon24 Ocak 2015 02:05

    CLKHO ERİCO ARTOG, Uç şirket. uçununde patronu farklı. ve hemen aynı zaman dilimi içinde üçününde içi boşaltılıyor. ve uç farklı patrona ait üç şirkette Ayhan Öztürke devrediliyor. böyle bir tesadüf olabilirmi? bu adam niye batık şirketleri almış acaba? nasıl bir organize iştir bu?

  • Mercan24 Ocak 2015 01:59

    Yaf hiç bir niteliği olmayan boş bir mağradan oluşan Evrensel madenciliği Murat Çelik şirkete 12.5 milyona aldırmış. ama bugun şirket 200 bin liraya satamıyor. şirketin içi boşaltılmış bunun gibi çok sayda işlemle.

  • duacı23 Ocak 2015 20:54

    daha bu iyi günleri bence murta çelik beyfendinin 12 milyonluk evrensel usulsüzlüğü tescillendi ve ayhan öztürk ve etrafındakilerin 2 milyonluk karkim bina satışının usulsüzlüğüde belgelendi toplamda şu an yasal faizsiz clkho ya gelecek 14 milyondur murat çelik ve ekibi düşünsün artık davacı sayısı da baya fazla clkho artık ayağa kalkacak ve suçlulara haddini yeni yönetimiyle bildirecektir. Borsagündem olarak sizinde yanımızda olmanızı istiyoruz saygılar.