E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri"Sponsorlukla İspanya'da küme atladık"---

"Sponsorlukla İspanya'da küme atladık"

Sponsorlukla İspanya'da küme atladık
05 Eylül 2015 - 05:38 borsagundem.com

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu: Barselona'ya yaptığımız sponsorluk sayesinde İspanya beyaz eşya pazarında yedincilikten üçüncülüğe yükseldik

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Beko ve Grundig markalarıyla IFA Fuarı’nda 3’üncü en büyük sergi alanına sahip şirketin Arçelik olduğunu belirterek, Avrupa’daki marka yatırımlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Barselona’ya yaptığımız sponsorluk karşılığında 60 çeşit hakkımız var. Bunların tümünü kullanıyoruz. İlk bir yıldaki sonuçlara baktığınız zaman Almanya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde hızlı büyüdük. Tüm Avrupa’da en hızlı büyüyen marka olduk.”
Bulgurlu, “İFA’da Beko 243 adetle bugüne kadarki en yüksek sayıda ürünü standında sergilerken, Grundig ise 541 adet ürünle stand kurdu. Markalarımız ve teknolojimizle gurur duyuyoruz. İlk 6 ayda 158 patent başvurusu yaptık. Patent sayısı Ar-Ge ve inavasyonun bir göstergesidir.”

‘Pazar lideriyiz’ 

Tüketici yönelimlerini yakından takip ettiklerini, Ar-Ge ve tasarım çalışmalarıyla harmanlayarak farklı pazarlardaki farklı tüketicilerin ihtiyaçlarına dönük ürün ve hizmet ürettiklerini kaydeden Bulgurlu, şöyle devam etti:
“Bu yıl Türkiye’de ve global pazarlarda tüm beyaz eşyalarımızı kapsayan ve sadece tasarımıyla değil, üstün teknolojik özellikleriyle de öne çıkan yeni serimizi devreye alıyoruz. Almanya’da en fazla satılan çamaşır makinesi Beko. Dünyanın en hızlı buz yapan buzdolabına sahibiz. Dünyanın en hızlı yıkayıp kuruluma işi yapan çamaşır makinesine sahibiz. Bir çok ürün enerji tasarrufunda öncü. Dünyada suyun önemli olduğu bir dönemde önemli tasarruf elde ediyoruz.”

24 farklı parayla satış

Satışlarının yüzde 62’sini yurtdışına yaptıklarını ifade eden Bulgurlu, şöyle konuştu:
“Yurtdışında 24 para birimiyle satış yapıyoruz. Kurlar konusunda dikkatli olmak zorundayız. Suriye, Irak ve Libya gibi pazarlar birincil pazarlarımız. Kuzey Afrika’da bazı ülkelerde pazar lideriyiz. Dolayısıyla bu bölgelerdeki istikrarsızlık bizi de olumsuz yönde etkiliyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)