E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil piyasaları zarar yazıyor---

Tahvil piyasaları zarar yazıyor

Tahvil piyasaları zarar yazıyor
06 Mayıs 2015 - 08:16 borsagundem.com

Küresel tahvil piyasası geçtiğimiz haftanın başından bu yana yaklaşık 340 milyon dolar kayıp verdi

Küresel tahvil piyasaları, yatırımcıların getirileri rekor düşük verilere iten tahvil rallisinin sonunu değerlendirmeleri ile geçtiğimiz haftanın başından bu yana yaklaşık 340 milyon dolar kayıp verdi.

1 Mayıs tatilinden dönen traderlar, Yunanistan ve kreditörleri arasında gerilimin kötüleşmesinin ardından tahvil faizlerini kıta genelinde yukarı seviyelere ittiler. Bu da endişenin daha da artmasına neden oldu. Tahvil faizleri, milyarder tahvil yatırımcıları Jeffrey Gundlach ve Bill Gross’un negatif faizlerin yaşayabilirliğini sorgulamalarının ardından geçtiğimiz hafta yükselmeye başladı. Tahvil yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) aldığı teşvik önlemleri deflasyon riskini sona erdirmede başarılı göründüğü değerlendirmesinde bulundular.

Bank of America Merrill Lynch endeksine göre dünya tahvil piyasalarının değeri 27 Nisan’da 45.56 trilyon dolardan 45.22 trilyon dolara geriledi. Tahvil faizleri 14 baz puan yükselerek ortalama 1.49 yüzde puana geldi. Söz konusu hamle 9 Şubat’ta sona eren dönemden bu yana en büyük 6 günlük hareketlenme olarak kaydedildi. 9 Şubat’ta açıklanan veriler ABD’de istihdamın beklentilerin üzerinde geldiğini göstererek Fed’in bu yılın ilk yarısında faiz oranlarını artırmaya başlayabileceği spekülasyonlarını canlandırmıştı.

New York’taki Credit Suisse Group AG faiz oranı stratejisti Ira Jersey, “Avrupa fevkalade zenginleşti ve pek çok insan Avrupa’daki parasal genişleme (QE) dolayısıyla uzun pozisyonda olmaya zorlandı. Piyasalar bununla korelasyon gösterdi. Son üç günde görülen harekete bakıldığında olumlu Avrupa verilerine bağlı olduğu görülüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)