E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTaksiciler kredi kartına tepkili---

Taksiciler kredi kartına tepkili

Taksiciler kredi kartına tepkili
06 Mart 2015 - 07:25 borsagundem.com

İstanbullu taksiciler kredi kartı istemiyor!

İSPARK’ın toplu taşıma araçlarında İstanbul Kart’ın yanı sıra kredi kartını da elektronik ödeme ağına dahil edecek projesi kapsamına, İstanbul’daki 18 bin taksi ve 6 bin 334 minibüs de alındı. Bu durum ise taksicilerin tepkisine yol açtı. Projeyle taksici ve minibüsçüler, basit usulle görülen muhasebe kayıtları gerçek usule döneceğinden daha fazla vergi ödeyecek. Basit usulde, sadece 1 kere beyanname vererek, gelirini tek seferde yıl sonunda beyan eden esnaf, gerçek usulde her ay katma değer ve yıl sonunda gelir olmak üzere vergisini ödeyecek.  

Aylık kazanç 8 bin TL

İstanbul’da bir taksi plakasının değeri, yaklaşık 1 milyon 800 bin lira. Aylık kazancı 8 bin lirayı bulan taksici esnafı, yıllık yaklaşık 3 bin 450 lira vergi ödüyor. Gerçek usule geçecek taksici, bugünkü geliri dikkate alındığında yılda 9 bin 173 lira vergi ödeyecek. Mayısta hayata geçirilmesi beklenen ve 18 bin taksiyi tek merkezde birleştiren projesi kapsamında kredi kartının kullanılması, her müşteriye mecburi fiş kesilmesi anlamına da geliyor. Bu uygulama büyük vergi kaybını önleyecek. 

‘Büyük sıkıntı doğuracak’ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, uygulamanın daha büyük sıkıntılar doğuracağını belirterek, “Bu kararla devletin bize verdiği basit usul vergi kaydı hakkı elimizden alınacak. Bu taksici arkadaşlarımızın hoşuna gitmiyor.  Kredi kartı kullanılmasına karşıyız. Önceliğimiz de değil” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)