E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTav Havalimanları'na duty free işletme hakkı---

Tav Havalimanları'na duty free işletme hakkı

Tav Havalimanları'na duty free işletme hakkı
27 Mart 2015 - 09:03 borsagundem.com

Tav Havalimanları, Houston George Bush Havalimanı Gümrüksüz Satış mağazalarının işletme hakkını kazandı

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston’dan girdi. ATÜ, gerçekleşen ihaleyi kazanarak Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda bulunan yaklaşık 700 metrekarelik duty free alanını 10 yıl süreyle işletme hakkını kazandı.
 
ABD'de havalimanı duty free operasyonu için tercih edilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Türkiye’den çıkan bir marka olarak ABD gibi bir ülkede kıyasıya rekabet ederek Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free işletmesine ilişkin ihaleyi kazandık. Bu başarı sektörel olarak geldiğimiz noktayı bir kez daha ortaya koydu. ABD'de yolcu sayısına göre 11. havalimanı olan Houston George Bush Havalimanı'nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor. Bu başarıda imzası olan tüm çalışanlarımızı tebrik ederim” dedi.
 
TAV Havalimanları'ndan yapılan KAP açıklamasında ''Şirketimizin iştiraklerinden ATÜ Turizm İşletmeciliği A.Ş. (ATÜ), Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda yer alan gümrüksüz satış mağazalarının 10 yıl süreyle işletme hakkını kazanmıştır.2014 yılında yaklaşık 41 milyon yolcuya hizmet veren havalimanında işletmeye konu olan toplam gümrüksüz satış bölgesi 700 metrekarelik alanı kapsamaktadır'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 194,30
En Yüksek: 201,90
En Düşük: 193,40
Değişim -0,72 %
FK: 9,37
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 395.476.591
Toplam Adet: 1.997.891
Ağırlıklı Ort.: 197,99
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)