E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB bugün faizleri değiştirecek mi?---

TCMB bugün faizleri değiştirecek mi?

TCMB bugün faizleri değiştirecek mi?
20 Mayıs 2015 - 11:43 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugün faiz oranlarını açıklaması bekleniyor

''TCMB Bugün Faizleri Değiştirecek mi?
 
Geçtiğimiz ay politika faizini %7.50, gecelik borç verme faizini %10.75 ve gecelik borçlanma faizini %7.25'de sabit bırakan TCMB bugün saat 14.00'de Mayıs ayı kararlarını açıklıyor ve faizlerin yine değiştirilmemesi bekleniyor.
 
Kurlar 22 Nisan'daki toplantıya göre daha düşük seviyelerde fakat tarihsel olarak hala aşırı yüksek seviyelerden bahsediyoruz. Ay başında açıklanan Nisan ayı TÜFE ise %7.91 ile hem beklentileri aşmış hem de önceki aya göre yükselmişti. Bu nedenle faiz indirimi ihtimali çok düşük. Faiz artışı silahının ise elinden alındığını daha önce zaten ima etmişti başkan Başçı.
 
Bu nedenle daha çok karar metnindeki ifadeler piyasaya hareket getirecek gibi görünüyor fakat karar metninin son aylarda neredeyse bir birinin kopyası olması da hareketlerin sınırlı olabileceğini düşündürüyor.
 
USDTRY kararlar öncesi 2.60 üzerinde tutunma çabasında. 2.6250 ilk önemli direnç, 2.59 ise ilk önemli destek. Dolarda son günlerde yaşanan toparlanma sonrası USDTRY'de 2.57 bölgesinde taban oluşturma eğilimi dikkat çektiğini söylemeden geçmeyelim.''

FOREX KOÇU
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)