E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemel Kotil Borsa Gündem’e konuştu---

Temel Kotil Borsa Gündem’e konuştu

Temel Kotil Borsa Gündem’e konuştu
05 Şubat 2016 - 09:40 borsagundem.com

THY nasıl küresel dev oldu? Yeni hedefler neler? 3. Havalimanı için ne dedi? Bilet fiyatları iner mi? Rusya krizi, rekabet, borsa… Bomba gibi yanıtlar

Sadece bir genel müdür değil, müthiş bir girişimci, rekabette cesur ve ekibine karşı şefkatli bir baba. THY’yi ‘sınır ötesi’ne taşıyan, küresel bir oyuncuya çeviren bir Usta.
Temel Kotil’in Yeşilköy’deki makamındayız.

Dışarıda uçaklar, içeride rakamlar uçuyor! Ama tartışmasız ikisi de güvenli, ikisi zirveye yol alıyor.

Görevdeki 12 yılda THY’yi ulaştırdığı nokta hayranlık verici. Uçak sayısındaki artışa, uçuş noktalarındaki katlanışa alkış. Artık bir dünya markası, Avrupa’nın birincisi, 5 kıtada herkesin bildiği bir THY var karşımızda, masamızda.

“O kadar çok dükkân açtık ki mal yetmiyor” derken yeni yatırımların sinyalini veriyor. “Dünyanın en büyüğü olacağız” derken çetin bir yarışın işaret fişeğini ateşliyor. “300’üncü uçağımız geliyor” derken ‘dev bir filonun’ varlığıyla gurur duyuyor.

Sadece THY’nin değil, yüreğinin kapılarını da açıyor Borsagundem.com’a. Kendisini, ailesini, çalışma arkadaşlarını anlatıyor. Üstünde, sözlerinde bir gram kibir yok ama onurlu bir mücadelenin neferleri olmaktan aldığı keyif her halinden hissediliyor.

Serap Sürmeli’nin her sorusuna açık açık yanıt veriyor. Üstü kapalı, imalı cümleler kurmuyor.
Şirketin nasıl büyüdüğünden yeni projelere, Dev’in borsadaki performansından temettüye, Rusya krizinden küresel ittifaklara, petrol fiyatlarından bilet fiyatlarına THY’nin tüm sır kapılarını açıyor. Yabancı pilotlar için düşüncelerini paylaşıyor. THY’ye genç Türk kaptanlar kazandırmak için açtıkları yolu gözlerimizin önüne seriyor. Tarihi proje 3. Havalimanı’ndan bahsederken heyecanını saklamıyor. Sabiha Gökçen için Pegasus’a çok konuşulacak bir mesaj gönderiyor. Ve Atatürk Havalimanı, yüzyıllık tesisin yeni kaderini açıklıyor. Ve daha neler neler? Bomba gibi sözler…

THY Genel Müdürü Temel Kotil Borsagundem.com’a konuşuyor.
Serap Sürmeli’nin kaleminden, Dev’le dev röportaj 8 Şubat Pazartesi günü Borsagundem.com’da…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)