E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTESK'ten esnaflara konut müjdesi---

TESK'ten esnaflara konut müjdesi

TESK'ten esnaflara konut müjdesi
11 Ekim 2015 - 20:20 borsagundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken, tasarruf etme imkanı bulamayarak ev sahibi olamayan esnafa TOKİ'nin ev yapacağını söyledi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evsiz esnaf kalmayacağını, normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ev yapacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TOKİ'nin hedeflediği konut sayısını artıracağını, bu şekilde beş yıl içerisinde evsiz esnaf ve sanatkar kalmayacağını ifade ederek, bunun için TOKİ ile protokol yapacaklarını bildirdi.

Esnaf ve sanatkarın kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği uzun taksitlerle ev alabileceğini belirten Palandöken, şunları ifade etti:

"Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını, TESK'in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimizden yapabilecekler. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır"

Palandöken, TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafın da kiralayabileceği ölçekte olduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • h ali kara koç 11 Ekim 2015 23:03

    izmir ve manisa bölgesinde sıhhı tesisat doğal gaz işleri yapmaktayız fakat işlerimiz gerçekten azaldı kuçuk esnaf bitti nasıl ev sahibi olacağız kıra ödeye ödeye bıktık salihlide ikametgah ediyoruz kaç tl taksıt ödememiz gerekir saygılar sunarım

  • Evsiz vatandaş11 Ekim 2015 21:51

    Akp vekiller hemen alır 3 veya 4 adet alır kiraya veriller ne zaman Toki ev yapsa dindar vekiller hemen alıyorlar sözde evi olmuyana yapılan proje ama akp li vekil is adamı ve yandaş hemen kapıyor gariban da bakıyor Adelet li iktidar ne olsa akrabayi kayiran parti zihniyeti herseyi allah rızası için yapiyorlar