E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeslim olma anlaşması imzalamayacağız---

Teslim olma anlaşması imzalamayacağız

Teslim olma anlaşması imzalamayacağız
31 Mart 2015 - 06:44 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Euro Bölgesi'ne karşı direniyor

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, hükümetin Avrupalılarla sürdürdüğü müzakerelerin "milli bir çaba" olduğunu belirterek, muhalefet partilerine buna destek verme çağrısında bulundu.

Tsipras, parlamentoda kreditörlerle yapılan müzakereler konusunda milletvekillerini bilgilendirdiği özel toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin Avrupalı ortaklarıyla dürüst bir anlaşma sağlanması konusunda kararlı olduğunu ancak, kayıtsız şartsız bir teslim olma anlaşması imzalamayacağını söyledi.

Yunan halkının bunu bildiğini ve bu nedenle hükümeti desteklediğini belirten Tsipras, "Vatandaşlar bunun stratejik milli bir çaba olduğunu biliyor. Halk geri adım atmamamızı istiyor. Avrupa da bunu biliyor, hükümet bunun için acımasız bir savaşa maruz kalıyor. Yunan halkının kanayan yaralarının sarılması için yeni hükümet kan ağlıyor" dedi.

Tsipras, hükümetin kısa zamanda devletin görünümünü değiştirecek gerçek anlamda çalışmalar yaptığını ve yakıt, tütün gibi konularda vergi kaçakçılığıyla mücadele konusunda reformlar hazırlayarak Brüksel'e sunduğunu kaydederek, muhalefet partilerinin hükümetin bu çabalarını desteklemeleri çağrısında bulundu.

Başbakan Tsipras, "Muhalefeti hükümetin bunlarla ilgili yasama çalışmalarını desteklemeye çağırıyorum. Hükümet gerçeğin dilini konuşuyor. Müzakere stratejisini destekleyecek misiniz, yoksa memorandumların esin kaynağının sesi olarak hareket etmeye mi devam edeceksiniz" diye konuştu.

Konuşmasında Antonis Samaras başkanlığındaki önceki koalisyon hükümetini de eleştiren Tsipras, Samaras'ın vergi kaçakçılığıyla yeterince mücadele etmediğini ve faiz dışı kredi konusunda yanlış rakamlar verdiğini iddia etti.

Tsipras şunları kaydetti:

"İktidarı üstlendiğimizde etraf mayın doluydu. Yönetimin değişeceğini biliyorlardı. Bu yüzden ortamı daha da zorlaştırdılar. Ancak, artık gerçeği söylemenin zamanı geldi. Önceki hükümet faiz dışı krediyi 1,8 olarak açıklamıştı. Oysa gerçekte bu rakamın 0,3 olduğu ortaya çıktı. Vergi kaçakçılığı konusunda yeterli önlem almadı. Gazeteler Samaras'ın bazı yakın çalışma arkadaşlarının kontrol edilmesine izin verilmediğini yazdı. İsviçre bankalarına kaçırılan paralar konusunda sadece Yunanistan'ın anlaşması yok."

"Suç ortağı aramayın"

Ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin lideri Antonis Samaras ise partisinin ülkenin felakete sürüklenmemesi için hükümete destek vermeye hazır olduğunu ancak, hükümetin Avrupalılarla sürdürdüğü görüşmeleri konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını ileri sürdü.

Samaras, SYRIZA hükümetin Avrupalılarla gerçek anlamda müzakere etmediğini, göstermelik bazı hareketlerde bulunduğunu söyleyerek, "20 Şubat anlaşmasıyla ilgili bize bilgi vermediniz. Bizden ne için yardım istiyorsunuz, bilmediğimiz konular için mi? Kendi milletvekillerinizden mi korkuyorsunuz, yoksa bizden mi? Ülkeyi kayalara çarpmak için suç ortağı aramayın" dedi.

SYRIZA hükümetinin önceki hükümetin sağladığı faiz dışı krediyi tükettiğini ve izlediği politika ile bankalardaki yatırımların kaçırılmasına neden olduğunu ifade eden Samaras, "Göstermelik müzakerelerle tiyatro sürdükçe hesap kabarıyor ve hesabı da Yunan halkı ödeyecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)