E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY 5 bin rezervasyon aldı---

THY 5 bin rezervasyon aldı

THY 5 bin rezervasyon aldı
26 Mayıs 2015 - 13:15 borsagundem.com

THY, Miami uçuşları için 2 haftada rekor sayıda rezervasyon aldı

Türk Hava Yolları (THY), 25 Ekim 2015 tarihinden itibaren uçmaya başlayacağı Miami hattı için iki haftada beş binden fazla rezervasyon aldı. İstanbul-Miami seferleri, 11 Eylül 2001'de ABD'deki terör saldırılarının ardından kapanmıştı.

THY'nin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Miami için sezonun kasım ayında başladığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
'THY olarak Miami hattına hızlı bir giriş yapıyoruz. Kasım ayı, yüksek sezonun başlangıcı. Zaten iki haftada aldığımız 5 bin rezervasyon da bunun göstergesi. İstanbul'dan Miami uçuşlarına her gün uçarak başlıyoruz. THY için çok önemli bir hat olacağına inanıyoruz.'
Miami, THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston, Montreal ve San Francisco'nun ardından uçuş sağlayacağı 12. nokta olacak. Miami sonrasında önümüzdeki yıl planda Atlanta var. Ancak bu konuyla ilgili olarak THY'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

THY Küba'ya ne zaman uçacak?

En çok sorulan soruların başında THY'nin Küba'da Havana'ya uçup uçmayacağı geliyor. Ahmet Olmuştur, THY'nin Küba planlarını şöyle anlatıyor:
'Küba bizim için ciddi bir potansiyele sahip. Ancak trafiğin tüm yıla yayılmaması en büyük dezavantaj. Beşince trafik yani Havana'dan devam edilecek diğer bir nokta ve arada yolcu taşıma gibi haklar alınabilirse Havana seferleri başlayabilir. Gerek THY, gerekse de 
Dışişleri Bakanlığı bu konuda yoğun temasta  görüşmeler sürüyor.'
Orta Amerika'da potansiyel noktalar arasında Mexico City ve Bogata var. Ancak bu kentlerdeki en büyük sorun, havalimanlarının yüksek irtifada olması. Artan rakım nedeniyle uçakların performansı düşüyor. THY'nin elindeki en büyük yolcu uçağı olan Boeing 777-300ER'ler, tam kapasite kargo, yolcu ve yakıtla İstanbul'a menzili tutmuyor.

Afrika operasyonuna yeni noktalar ekleniyor

THY'nin kara kıta Afrika'daki operasyonu ise dikkat çekici. Yıllardır birlikte yapılan Güney Afrika'da Johannesburg ve Cape Town seferleri ayrıldı. Uçağın bekleme süresinde ise Johannesburg'tan Maputo'ya uçuş yapılacak. Mozambik'in başkenti olan Maputo seferleri 
28 Ekim'den itibaren başlayacak.

110'uncu ülke Mali

THY, Afrika'daki 44'üncü uçuş noktası olarak Mali'nin başkenti Bamako'ya bugün sefer başlattı. Mali, aynı zamanda THY'nin dünyaya bağladığı 110'uncu ülke oldu. Uçuşlar, haftada 2 gün Ouagadougou, 1 gün de Niamey üzerinden olmak üzere aktarmalı yapılacak. İstanbul'dan Bamako'yu uçuşlar tüm vergiler dahil, gidiş-dönüş ekonomi sınıfı 619 Dolar'dan başlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)