E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL'deki güçlenme borsayı destekliyor---

TL'deki güçlenme borsayı destekliyor

TL'deki güçlenme borsayı destekliyor
26 Haziran 2015 - 10:02 borsagundem.com

''İkinci çeyrek sonuna yaklaştığımız şu günlerde kur kapanışları şirket bilançoları açısından önem teşkil ediyor''

''Dün TCMB tarafından açıklanan haftalık sermaye akımlarına göre sabit getirili menkul kıymetlerden çıkışın beşinci haftada da devam ettiğini izledik. 19 Haziran ile biten haftada DİBS'ten 765 mn TL'lik çıkış yaşanırken, yılbaşından itibaren çıkış 4.25 milyar TL'yi buldu. Gelişmekte olan ülkelerdeki tahvil faizindeki artış ve volatilite gelişmekte olan ülkelerden para çıkışına neden olmakta. Diğer taraftan hisse senetleri tarafında ise çıkışın biraz daha sınırlı olduğunu izlemekteyiz.
   
Piyasa fiyatlamalarına baktığımızda hem yurt içinde hem yurt dışında siyasi gündem baskın olmaya devam ediyor. Dün önemli bir olumsuz haber akışı olmamasına rağmen endeks satışlarla karşılaştı. Dolar/TL'nin 2,65'i görmesi ve gösterge faizlerdeki geri çekilmeye rağmen endeksteki satışların sürmesi durumunda 82.500 civarında alıcıların güçlenebileceğini düşünüyoruz. Lira'daki güçlenmenin endekse ek bir destek vereceğini bekliyoruz. Çünkü, ikinci çeyrek sonuna yaklaştığımız şu günlerde kur kapanışları şirket bilançoları açısından önem teşkil ediyor. İlk çeyrekte kur farkı zararı ile karlılıklar gölgelenmişti. Dolayısıyla, özellikle Dolar/TL'nin gerilemesi doğal olarak olumlu olarak değerlendirilebilir.

Yurt dışında gündem yine Yunanistan. Kreditörler ve Yunan yetkililer arasında karşılıklı görüş ve söylemler devam ederken, henüz bir anlaşma çıkmadı. Ağırlıklı olarak anlaşma ihtimali ile pozitif tarafta duran piyasalar, sonlara yaklaşan görüşmeler öncesinde temkinli duruyor. Küresel piyasalar satıcılı." ZİRAAT YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)