E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak​TOKİ amaç dışı kullanılan 111 konutu geri aldı---

​TOKİ amaç dışı kullanılan 111 konutu geri aldı

​TOKİ amaç dışı kullanılan 111 konutu geri aldı
19 Kasım 2015 - 17:33 borsagundem.com

Dargelirliler için yapılan ancak kiraya verilen ve amaç dışı kullanılan 111 konutun sahibinin sözleşmeleri feshedildi. Daireler boşaltıldı.

Trabzon Akçaabat'ta TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi.
 Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokolle uygulanan proje  kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inşa edilen 396 konuttan bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiği belirlendi.
Bunun üzerine 111 hak sahibinin sözleşmeleri feshedilerek dairelerinin boşaltılması kararlaştırıldı. Valiliğin kararıyla polisler eşliğinde mahalleye gelen zabıta görevlileri, çilingir yardımıyla kapılarını açtıkları dairelerdeki eşyaları boşalttı. Zabıta görevlilerinin tahliye ettiği konutların bazılarının eşyalı, bir kısmının ise hiç kullanılmadığı ve boş olduğu gözlendi. 
Dün, valilikten yapılan yazılı açıklamada, uyarılara rağmen birçok hak sahibinin konutlarında ikamet etmediğinin, dairelerini kiraya verdiklerinin, bazılarının da satıldığının belirlendiği bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • isterseniz araştırın19 Kasım 2015 18:19

    off off bunun gibi bir çok örnekler var.örneğin belediyelere ait iş yerleri var.belediye yönetimleri ile partizanlık aracılığı ile ilişkili olanlar belediyeden kiralamış.kiralayan kişilerde başkalarına kiralamış.ohh ne güzel değilmi...vatandaşa hizmet.pardon partizanlığa hizmet