E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTotal Türkiye'nin yeni sahibi belli oldu---

Total Türkiye'nin yeni sahibi belli oldu

Total Türkiye'nin yeni sahibi belli oldu
01 Eylül 2015 - 16:04 borsagundem.com

Total, Türkiye'deki perakende faaliyetlerini Demirören grubuna sattı.

Total, Türkiye`deki perakende faaliyetlerini 325 milyon euroya Demirören grubuna sattı. Fransız enerji şirketi Total, Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını Demirören Grubu'na 325 milyon euroya sattığını açıkladı.

Total Türkiye'nin yeni sahibi Demirören oldu!

Total, Türkiye'de bulunan tüm benzin istasyonlarını, ticari satışını, arzını ve lojistik ekipmanlarını 325 milyon Euro (yaklaşık 1.06 milyar TL) karşılığında demirören holding'e satmak için anlaşma imzaladı. Kesin satış anlaşması rutin onay işlemlerinden sonra gerçekleşecek.

Total İcra Komitesi Üyesi ve Satış & Pazarlama Müdürü Philippe Boisseau, "Satış grubun varlık portföyünün aktif olarak yönetilme stratejisinin yeni bir örneği" açıklamasını yaptı. Boisseau, "Türkiye'de birkaç yıl çalıştıktan sonra, pozisyonumuzun ve rekabetçi çevrenin detaylı bir analizini yaptık. Şirketimizin dünya çapındaki karlılığını sürdürecek kadar büyük bir perakende pazar payı hedefine ulaşamayacağımız sonucuna vardık." Öte yandan, Total Türkiye'de madeni yağ piyasasında varlığını sürdürecek. Total'in Türkiye'de Menemen'de madeni yağ fabrikası ile kokusuz LPG faaliyetleri bulunuyor. Bu iki iş kolu, satışın tamamlanmasından önce farklı bir şirkete devredilecek.



Satış işlemi tamamlanırken, Total, Demirören Holding'in şirketin satılan varlıklarının büyümesine vereceği desteğe ve insan kaynakları politikalarına saygı duyması taahhütüne özellikle dikkat etti.

Önümüzdeki aylarda satış işlemi tamamlanana kadar, Total Oil Türkiye faaliyetlerine ilgili yönetmelikler, özellikle tekelleşme karşıtı kanunla kesin uyumlulukla bayileri ile birlikte devam edeceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sıra01 Eylül 2015 18:15

    beşiktaşı batırdı t.dkümü batırdı şimdi totali aldı seneye halka açar oradan bütün paralar hoopppp cebe. aynı kumar masası masa kazndı millet kaybetti totalden akaryakıt hayatta almam bundan sonra.

  • TOTAL mi01 Eylül 2015 17:54

    almam ..