E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTuncay Dinç’ten İslami kurallarla borsa yorumu---

Tuncay Dinç’ten İslami kurallarla borsa yorumu

Tuncay Dinç’ten İslami kurallarla borsa yorumu
05 Ekim 2015 - 14:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul Gene Müdürü ve CEO’su Dinç, konuyla ilgili çalışmanın amacını açıkladı.

Nasdaq ile teknolojik işbirliğine giden, stratejik ortaklık için Frankfurt'tan Şanghay'a özellikle de Körfez Bölgesi'nden yoğun bir talep alan Borsa İstanbul, her türlü ürünün bulunduğu, isteyenin istediği ürünü alabileceği bir süpermarket olmayı hedefliyor.

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve CEO'su Tuncay Dinç, Borsada artık "tüyo" ve "oynama" terimlerinin kullanılmaması gerektiğini belirterek,  "Bu kültür artık değişmeli. Ancak küçük yatırımcılar borsaya hala 'oyun' gözüyle bakıyor. Bu çok yanlış" diyor.

SPK'nın aracı kurumlara yönelik yaptırımla hakkında,  “Aracı kurumlara yönelik SPK'nın aldığı önlemleri yerinde buluyorum. Çünkü herhangi bir kriz olmadan bu önlemleri almak çok önemli. Piyasanın gerektirdiği kadar aracı kurumlar arasında konsolidasyon da olacak tabii” diye konuşan Dinç, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulusever’in gündeme taşıdığı İslami kurallara uygun borsa konusunda ise Para’dan İdil Taraklı’ya şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Yönetim Kurulu Başkanımız Talat Ulusever, İslami finans uzmanı. Bu konuda üniversitede yıllarca ders vermiş. Dünyada da İslami finans gelir anlamında çok ön plana çıkıyor. Biz de bu kapsamda neler yapabiliriz, İslami finans ürünlerinin bizim borsamızda da daha fazla işlem görmesini sağlayabilir miyiz dedik. Çünkü dünyada bu kapsamda birçok ürün var. Konu hakkındaki tecrübesi ve uzmanlığıyla bunu da Talat Bey'den bekledik. Kendisi bu konuya vurgu yaparak çalışmalara başladı. Ve bunu söyledi. Burada amaç borsamızda işlem gören İslami finans ürünlerinin sayısının ve çeşitliliğinin artırılması. Biz borsanın, finansal süpermarket gibi değerlendirilmesini istiyoruz. Her türlü ürünün yer aldığı, çeşitliliğin en had safhada olduğu ve isteyenin istediği ürünü bulabildiği bir süpermarket olmasını planlıyoruz.”

Peki, İslami ürünler dışında yeni ürünler söz konusu mu? Borsa İstanbul Genel Müdürü ve CEO’su Tuncay Dinç’in görüşleri şöyle:  “Tabii, dünyada borsa yatırım fonları çok çeşitli. Altın, gayrimenkul, vadeli işlemler piyasasına yönelik ürünleri de dahil etmemiz gerekiyor. Nitekim yakında buğday kontratları işleme açacağız. Yurt dışında canlı hayvanların bile işlemi yapılıyor. Hedefimiz yurt dışından gelen yatırımcının her ürünü bulabileceği bir borsa olmak…”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat06 Ekim 2015 00:19

    tüketimle büyüyen,borcu talyayı aşmış,yabancı sermayeye bağımlı bir ülkenin borsası oyun yeri olur sayın başkan,tüyo yeri olur,

  • Byk05 Ekim 2015 15:57

    Amaç , petrolden para kazanan Arap şeyhlerinin birikimi ise öncelikle bu parayı şeyhler haram olmayan yollardan elde etmiş olması gerekir.Araplar,varili 10-30 dolar maliyetli petrollerini, yıllarca 100 doların üstünde sattılar. Enflasyonun 1-2 puan üstünde faiz alınca mı İslami olmayan kazanç oluyor !

  • erdi05 Ekim 2015 14:25

    oyun gözüyle bakan,fonlar,aracı kurumlar,,,,her gün ky soyuluyor.