E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürk futbol tarihinde bir ilk!---

Türk futbol tarihinde bir ilk!

Türk futbol tarihinde bir ilk!
28 Ağustos 2015 - 09:51 borsagundem.com

Sarı-lacivertli kulüp, Senegalli golcü Moussa Sow'un bonservis ücreti ile Türk futbol tarihinin transfer rekorunu kırdı

Sarı-lacivertli kulüp, Senegalli golcü Moussa Sow'un transferi için Dubai kulübü Al Ahli ile 16 milyon Euro bonservis karşılığında anlaşmaya varıldığını duyurdu. Bu bonservis ücreti ile Türk futbol tarihinin transfer rekoru da kırıldı.

​Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Fenerbahçemizde 3,5 yıldır görev yapan futbolcumuz Moussa Sow’a Dubai’nin Al Ahli FC kulübünden transfer teklifi gelmiştir. Kulübümüzde başarı ile görev yapan futbolcumuz, kendisine yapılan bu transfer teklifini uzun süre değerlendirmiş ve kendi futbol kariyeri için kabul ettiğini yönetimimize bildirmiştir.

Fenerbahçe, Lazar Markovic'i açıkladı

Dubai kulübünün yetkililerinin futbolcumuzun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonuna ilişkin tüm maddi edimleri karşılamayı taahhüt etmeleri üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi de futbolcumuzun talebini, kariyeri açısından uygun görerek kendisine yardımcı olmayı kabul etmiştir. Futbolcumuz Moussa Sow’un talebi doğrultusunda Dubai kulübü yönetimiyle görüşmelere başlanmış ve prensip anlaşmasına varılmıştır. Varılan anlaşma gereğince kulübümüze 16 milyon euro bonservis bedeli, futbolcumuza ise 1 milyon euro ödeme yapılacaktır.

Al Ahli Kulübü varılan sözleşmeye uygun şekilde taahhütlerini pazartesi gününe kadar gerçekleştirecek ve bunun ardından transfer neticelendirilecektir. Anlaşmanın neticelenmesi eşzamanlı olarak KAP’a bildirilecektir. Moussa Sow, yeni kulübü ile sözleşme imzalamak ve gerekli sağlık kontrollerinden geçmek için yurt dışına gitmiştir. Kendisi Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın daveti üzerine Pazar günü oynayacağımız Antalyaspor maçı öncesi İstanbul’a gelecek ve stadımızda taraftarımızla vedalaşacaktır.

Moussa Sow’a bugüne kadar kulübümüze yaptığı önemli hizmetler nedeniyle teşekkür eder, kendisine yeni kulübündeki futbol yaşantısında başarılar dileriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)