E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk hisse piyasası cazip durumda---

Türk hisse piyasası cazip durumda

Türk hisse piyasası cazip durumda
01 Aralık 2015 - 11:15 borsagundem.com

Türk hisseleri gelişmekte olan piyasalara göre en ucuz seviyede

Credit Suisse'e göre Türkiye'nin gelecek 12 aya dönük sektöre göre ayarlamış beklenen F/K oranları gelişmekte olan piyasalara göre yüzde 13 iskontolu, 12 aylık hisse başına kâr büyümesi beklentisi dikkate alındığında gelişmekte olan piyasalara göre 2010 yılı başlarından bu yana gelişmekte olan piyasalara göre en ucuz seviyedeler. 
"Global Gelişmekte olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji" raporu yayınlayan Credit Suisse, Türkiye'de ileriye önük kâr beklentilerinin  12 aylık enflasyon beklentilerine bağlı olduklarını, yüzde 7,4 enflasyon projeksiyonunu 8 F/K oranı ile tutarlı olduğunu da vurguladı. 
Türkiye'nin cazip kâr değerlemesi ve ileriye dönük büyüme dinamiklerinin piyasanın gelişmekte olan piyasalara göre 2010'dan bu yana görülen en ucuz seviyerde olduğuna işaret eden Credit Suisse, Türkiye'de kâr revizyonları ivmesinde toparlanmadan cesaret aldıklarını da belirtti. 
Credit Suisse, Türkiye'de en beğendi hisseler listesinde piyasa değerleri 2 milyar doların üzerindeki likit hisselere yer verdiğini belirtirken, listede İşbankası, Enka İnşaat, Sabancı Holding, Halkbank,. THY ve Coca-Cola içecek yer alıyor. Credit Suisse bu hisselerin F/k 
ve defter değerlerinin gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerin göre iskontolu olduğunu ve bu şirketler için tavsiyenin 'endeksin üzerinde getiri' olduğunu da vurguladı. Credit Suisse, Türk bankacılık sektöründe kâr büyümesi ve kârlılıkta sağlıklı bir toparlanma tahmininde de bulundu.
Credit Suisse MSCI Türkiye için uyguladığı regesyon modelinde çekirdek enfasyonun 2016'da yüzde 7,0'ye gerileyeceğini, USD/TL paritesinin 3.06 olacağını öngörürken, bu yıl yüzde 3,1 olacağını tahmin ettiği GSYH büyüme oranını gelecek yıl yüzde 3,0 civarında 
gerçekleşeceğini de tahmin etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)