E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürk işadamının villasında da koşacak---

Türk işadamının villasında da koşacak

Türk işadamının villasında da koşacak
27 Nisan 2015 - 02:55 borsagundem.com

İşadamı Uğur Özkan, Atina'daki 'Koşan Adam' heykelinin minyatürünü Mikonos'taki villası için yaptırdı

Yunanistan'ın başkenti Atina’nın sembollerinden ünlü ‘Dromeas’ yani ‘Koşan Adam’ heykelinin minyatürü, bir Türk işadamının Mikonos Adası’nda 1.2 milyon Euro’la aldığı villasını süslüyor.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre Heykeltraş Kostas Varoços, Atina’nın merkezindeki ‘Megali Tou Genus Sholi’ meydanında bulunan 12 metre yüksekliğindeki cam heykelin 3 metre yüksekliğinde bir benzerini Özkan Demir Çelik şirketinin sahibi Türk işadamı Uğur Özkan için yaptı. Maraton koşan bir atleti canladıran ‘Dromeas’ın minyatürü Uğur Özkan’ın Mikonos Adası’nın Kanalia mevkiinde satın aldığı deniz manzaralı villanın yüzme havuzunün önüne yerleştirildi. Heykeltıraş Varoços haftalık Proto Thema gazetesine ‘Dromeas 2’yi Uğur Özkan için yapmasını şöyle anlattı: “Beni telefonla aradı. Yunanistan’ı sevdiğini ve Atina’ya bir ziyareti sırasında Dromeas’ı görüp hayran kaldığını söyledi. Kendisi için de bir ‘Dromeas’ yapmamı istedi. Hiç öyle bir niyetim yoktu. Ancak, eserime duyduğu hayranlığını ve sanata düşkünlüğünü görünce ikna oldum.” Varoços, 6 ayda tamamladığı ve değeri 70 bin Euro civarında olan yeni eseri için Türk işadamından para almadı. Uğur Özkan sadece heykelde kullanılan cam ve metalin parasını ödedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)