E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürk piyasaları negatif ayrışmayı bıraktı---

Türk piyasaları negatif ayrışmayı bıraktı

Türk piyasaları negatif ayrışmayı bıraktı
29 Temmuz 2015 - 09:46 borsagundem.com

Küresel risk iştahına duyarlı yüksek betalı Türkiye piyasaları uzun süreden beri ilk defa dünya piyasalarından negatif ayrışmayarak yükselişe katıldı

''Ayı tuzağı mı boğa tuzağı mı?

Dünya borsaları Çin şokunu geride bırakarak yükselmeyi başardı. Çin ekonomisindeki yavaşlamanın Fed’in faiz artırımını öteleyeceğine inanan piyasalar bugün yapılacak Fed açıklamasına pozisyon alarak girdiler. United Parcel ve Ford’un beklentilerden iyi gelen karları ve sigorta sektöründen gelen satın alma haberleri piyasalardaki yükselişi destekledi.

Türkiye negatif ayrışmayı bıraktı

Küresel risk iştahına duyarlı yüksek betalı Türkiye piyasaları uzun süreden beri ilk defa dünya piyasalarından negatif ayrışmayarak yükselişe katıldı. MSCI Türkiye %1,1 yükselerek en çok yükselen üçüncü gelişmekte olan piyasa oldu. 10 yıllık TL tahviller ve Türk lirası düşük petrol fiyatlarının da desteğiyle güçlü bir performans gösterdi.

Koalisyon görüşmelerinde ibre MHP’ye dönüyor

Yurtiçinde tırmanan terör ve Ak Parti’nin sertleşen üslubu Ankara kulislerinde MHP ile koalisyon hükümetinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. MHP lideri Bahçeli’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını HDP’ye karşı harekete geçirmeye çağırmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için meclise yaptığı çağrı koalisyon görüşmelerinde ibreyi yeniden MHP’ye çevirdi. Kurulacak hükümetin uzun süreli olmayacağı ve Türkiye’yi en kısa zamanda seçimlere taşıması bekleniyor.

MHP hükümete katılmak yerine seçime gidilmesi için Ak Parti’yi destekleyebilir

Ak Parti tabanının koalisyon yapılacaksa MHP ile yapılmasını istediği biliniyor. Barış sürecinin rafa kaldırılması MHP’nin kendi tabanına Ak Parti ile koalisyon yapılması için meşru bir zemin oluşmasını sağladı. Bizim görüşümüzde değişiklik yok. MHP’nin hükümete katılarak ya da dolaylı destek vereceği bir senaryoda Türkiye yeniden seçim sathına girecek.

Piyasaların yönü seçim anketlerine bağlı belirlenecek

Piyasaların Ak Parti MHP hükümetiyle veya Ak Parti liderliğinde yeniden seçim sathına girilmesi durumunda ilk tepkisi satış yönünde olacaktır. Orta vadeli tepki ise önümüzdeki dönemde yapılacak kamuoyu anketlerine bağlı belirlenecek. Yapılacak anketlerde meclisteki tıkanıklığın aşılacağı yönünde bir tablo oluşmazsa piyasalardaki satış baskısı devam edecektir.

Yükseliş devam eder mi?

Wall Street’teki güçlü seyir ve Asya borsalarındaki toparlanmaya paralel Borsa İstanbul’da bu sabah hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Fed’den gelecek güvercin mesajlar ve petrol fiyatlarındaki gerileme Borsa İstanbul’da kısa vadeli yükselişleri destekleyebilir. Ama artan jeopolitik riskler, tırmanan terör aktivitesi ve devam eden siyasi belirsizlik piyasalardaki yükselişi sınırlayacaktır. Brezilya’nın notunun S&P tarafından düşürüldüğü bir ortamda Türkiye’nin dokunulmaz olduğunu iddia edemeyiz. Mevcut şartlarda yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanıldığı bir strateji izlemek daha doğru olacaktır.

Öne çıkan hisseler

Kari gelen sirketler icin yaptigimiz karlilik, degerleme ve piyasa verilerini iceren puanlama sistemine gore bugun gelen karlar icinde Anadolu Hayat hisseleri öne çıkıyor.''
İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)