E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk şirketlerinin döviz açığı sorun değil---

Türk şirketlerinin döviz açığı sorun değil

Türk şirketlerinin döviz açığı sorun değil
28 Nisan 2015 - 11:46 borsagundem.com

Deutsche Bank'a göre Türk şirketlerinin net döviz açıkları istatistiklerin işaret ettiği kadar problem değil

Deutsche Bank'a göre Türk şirketlerin net açık döviz pozisyonları istatistiklerin işaret ettiğinden daha az problemli görünüyor. 
Deutsche Bank bugün yayınladığı raporda, Türk şirketlerinin net açık döviz pozisyonları konusunda kesin bir rakam vermenin imkansız olduğunu, ancak döviz cinsi kredilerinin sektörel olarak dağılımlarnına bakıldığında, şirketlerin döviz varlıklarının olduğundan düşük 
tahmin edildiğinin görüldüğünü savundu. 
Deutsche Bank yaptıkları analizlerin piyasaların şirketlerin döviz yükümlülüklerinden kaynakalanan risklere ilişkin anlayışları ile gerçeklik arasında bir uçurum olabileceğini gösterdiğini belirtirken,bunun yatırımcıların TCMB'nin finansal istikrara yönelik risklere karşı politika sıkılaştırmaya başvurabileceğini düşünmeye eğilimli olabilecekleri anlamına geldiğini vurguladı. 
Deutsche Bank, bulguları doğrultusunda TCMB'nin bu cephede piyasaların düşündüğünden çok daha yüksek bir eşiğe sahip olduğuna inandıklarını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)