E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye:1-İzlanda:0---

Türkiye:1-İzlanda:0

Türkiye:1-İzlanda:0
13 Ekim 2015 - 21:48 borsagundem.com

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'yı 1-0 yendi! Kazakistan da Letonya’yı 1-0 yendi! En iyi 3. olarak doğrudan Fransa'ya gidiyoruz

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında Türkiye sahasında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle "en iyi 3. takım" olan A Milli Takım, Fransa'daki finallere direkt katılabilme hakkınını elde etti.

İLK YARI

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Hücumda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile pozisyon arayan milli takım, rakip kalede üretkenlikten uzaktı. Ceza alanı dışından çektiği şutlardan da sonuç alamayan ay-yıldızlı ekip, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. Türkiye'nin ara ara artan baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan İzlanda ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. İki takımın da net fırsatlar bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

18. dakikada Volkan Şen'in sağdan ortasında, ceza alanında topla buluşan Ozan Tufan, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Oğuzhan Özyakup'a çıkardı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden topa sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

26. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan ceza alanına ortasında, topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un sert şutunda meşin yuvarlak, defanstan döndü. Topu önünde bulan Arda Turan'ın aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kristinsson'da kaldı.

28. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktasına gelen topu defans uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında sağ çaprazdaki Volkan Şen'in topa gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

32. dakikada Bjarnason'un pasında ceza alanında topla buluşan Bödvardsson, meşin yuvarlağı ayağından açtı. Kalesini terk eden Volkan Babacan, topu kontrol ederek tehlikeyi önledi.

Kalan sürede iki takım da önemli pozisyon üretemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya kontrollü başlayan milli takım, kontrollü bir futbolu tercih ederken, rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Kazakistan'ın Letonya deplasmanında attığı golün haberini aldıktan sonra oyunda risk alan ay-yıldızlılar, 77. dakikada Gökhan Töre'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen ataklarını sıklaştırdı. Rakibi karşısında aradığı golü 89. dakikada Selçuk İnan'la bulan ve kalan sürede skoru koruyan milliler, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve Fransa'daki finallere katılma hakkını elde etti.

İzlanda, ilk yarıya göre ikinci yarının ilk dakikalarında daha etkili olan takım oldu. Dakikalar ilerledikçe etkinliği azalan İzlanda, uzun paslarla gol aradı. Maçın 89. dakikasında Selçuk İnan'ın frikikten kaydettiği gole engel olamayan konuk ekip, sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

73. dakikada Saevarsson'un sağdan ortasında, ceza alanında iyi yükselen Sigthorsson'un topa kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

77. dakikada Türkiye sahada 10 kişi kaldı. Gökhan Töre, orta alanda Bödvarsson'a yaptığı sert müdahale sonucu, hakem Gianluca Rocchi tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

84. dakikada Ozan Tufan'dan aldığı topla ceza alanına giren Arda Turan'ın önünü boşalttıktan sonra topa sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

89. dakikada Türkiye, Selçuk İnan'ın golüyle öne geçti. Millilerin bu dakikada kaleyi çaprazdan gören yerden kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, meşin yuvarlağa sert vurdu. Top, kaleci Kristinsson'un sağından ağlarla buluştu: 1-0

Kalan dakikalarda skorda bir değişiklik olmadı ve milli takım sahadan 1-0 galip ayrıldı.

TÜRKİYE: 1 - İZLANDA: 0

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 75 Umut Bulut), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Gökhan Töre), Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 71 Cenk Tosun)
Fatih Terim: Fatih Terim

İzlanda: Kristinsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Arnason, Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthorsson (Dk. 87 Finnbogason), Bödvarsson (Dk. 82 Kjartansson)
Teknik Direktör: Lars Lagerbaeck

Gol: Dk. 89 Selçuk İnan (Türkiye)
Kırmızı Kart: Dk. 77 Gökhan Töre (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 85 Cenk Tosun (Türkiye), Dk. 22 Gudmundsson (İzlanda)

MİLLİ MAÇTAN NOTLAR
A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Konya'da İzlanda'yı konuk ettiği maçta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Terim, Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Cenk Tosun'u yedek kulübesinde oturturken, bu futbolcunun yerine Volkan Şen'e şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Caner Erkin 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Selçuk İnan ve Ozan Tufan'ı oynatan Terim, orta alanda Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan'a forma verirken, ileri uçta ise Hakan Çalhanoğlu görev yaptı.

İzlanda'da son maça göre 3 değişiklik
Konuk ekip İzlanda, grupta son oynadığı Letonya müsabakasına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı. Letonya'ya karşı ilk 11'de görev yapan Hallfredsson ve Finnbogason'a şans vermeyen teknik direktör Heimir Hallgrimsson, bu futbolcuların yerine Gunnarsson ve Bödvarsson'u sahaya sürdü. Antrenmanda sakatlanan ve kadrodan çıkarılan kaleci Halldorsson'un yerine de Kristinsson görev yaptı.

Tribünler tamamen doldu
Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Türkiye-Letonya maçıyla görücüye çıkan Konya Büyükşehir Torku Arena tribünleri karşılaşma öncesi tamamen dolarken, stadı çevreleyen tribünler kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Satışa sunulan tüm biletlerin kısa sürede tükendiği karşılaşmayı yaklaşık 8 bin kadın taraftarın izlediği öğrenildi. 8 bin biletin, 650'sinin İstanbul'dan, 2 bin 200'ünün yurdun diğer illerinden, geri kalan kısmının ise Konya'dan satıldığı kaydedildi. Stadın içine 60 bayrak asılırken, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 50 bayrak kullanıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen "1923-2015 Zaman Tüneli'nde A Milli Futbol Takımı Fotoğraf Sergisi" Konya Büyükşehir Torku Arena Basın Toplantı Salonu'nda açıldı. Sergide, milli takımın 1923'ten 2015'e kadar fotoğrafları ve önemli anları yer alıyor.

Taraftardan teröre tepki
Milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Futbolcuların ısındığı esnada ise "Mehter Marşı" çalındı. Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için karşılaşma öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçta geniş güvenlik önlemi
Konya Emniyet Müdürlüğü, Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Karşılaşma öncesi güvenlik güçlerinin izinleri iptal edilirken, statta 750'nin üzerinde özel güvenlik görevlisi ve 2 binin üzerinde de polis görev yaptı. Stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Futbolseverlerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Avrupa Şampiyonu futbolcular taraftarı selamladı

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı da maçtan önce sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Bu arada karşılaşma öncesi resmi yemek organizasyonu düzenlendi. Bir otelde düzenlenen yemeğe, Türkiye Futbol Federasyonu adına başkan vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar ve genel sekreter Kadir Kardaş, İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Geir Thorsteinsson, genel sekreter Klara Bjartmarz ile yönetim kurulu üyeleri Runar Arnarsson, Robert Agnarsson ve Johannes Olafsson katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)