E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye için 41 derecece uyarısı!---

Türkiye için 41 derecece uyarısı!

Türkiye için 41 derecece uyarısı!
07 Temmuz 2015 - 10:38 borsagundem.com

Avrupa'yı geçen hafta etkisi altına alan aşırı sıcaklar, bugünden itibaren Türkiye'yi saracak. Sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak.

Türkiye , Avrupa ’yı kavuran sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bugünden itibaren 3 gün boyunca sıcaklık İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde ortalama 30 derecenin üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok kentte termometreler 40-41 dereceyi gösterecek.

Habertürk'ten Ferhat Erdoğan'a konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün ve yarından itibaren Türkiye’de sıcaklıkların artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek “Sıcaklıkların 3 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Ancak Almanya’da veya Avrupa’nın diğer ülkelerinde görülen sıcaklıklar kadar olacağını sanmıyoruz. Dünyanın her yerinde her gün meteorolojik rekorlar kırılır, normal olmayan kitlesel ölümlerin yaşanması. Hindistan’da bunu gördük. Ülke olarak sıcak hava dalgalarına hazırlıklı değiliz. Kışın don, kar, aşırı soğuk gibi hava olaylarına karşı nasıl önlem alınıyorsa, sıcak hava dalgalarına karşı da önlemler alınmalı. Sıcaklık Türkiye’de de ölümlere neden olabilir. Yaşlılar, kronik ve kalıcı rahatsızlığı olan hastalar dikkat etmeli” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)