E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye ile ABD arasında vergi anlaşması---

Türkiye ile ABD arasında vergi anlaşması

Türkiye ile ABD arasında vergi anlaşması
03 Ağustos 2015 - 14:57 borsagundem.com

Türkiye ile ABD arasında Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması imzalandı

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) sitesinde yer alan duyuruya göre, GİB Başkanı Adnan Ertürk ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından imzalanan anlaşma ile vergi kayıp ve kaçağı ile etkin şekilde mücadele edilmesi ve vergiye gönüllü uyumun artırılması bakımından iki ülke arasındaki iş birliğinin kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Anlaşma kapsamında değiştirilecek bilgilerin türü ve değiştirme zamanını önceden belirleyen taraflar, düzenli bilgi değişiminde bulunacaklar. Ayrıca Türk finansal kuruluşlarındaki ABD'li hesap sahiplerine ilişkin belirli bilgiler ile ABD finansal kuruluşlarındaki Türkiye mukimi hesap sahiplerine ilişkin belirli bilgiler iki ülke arasında karşılıklı değişime tabi tutulacak. 

Anlaşma TBMM tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32303 Ağustos 2015 15:26

    off süper.borsa londona entekre edilir.vergiler baz alındığında abd ile anlaşma yapılır bunun adınada kayıp kaçar vergi ile mucadele derler