E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUlukaya, Chobani'yi okullu yaptı---

Ulukaya, Chobani'yi okullu yaptı

Ulukaya, Chobani'yi okullu yaptı
02 Temmuz 2015 - 06:06 borsagundem.com

Amerika’nın Türk yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, Chobani yoğurdunu ABD genelindeki devlet okullarına sokmayı başardı

Amerika genelinde devlet okulları öğle yemeklerinde ete alternatif olarak yoğurt sunma kararı aldı. Chobani de Amerikan Tarım Bakanlığı tarafından federal okul öğle yemeği programına yoğurt tedariği için seçildiğini duyurdu.

2013 yılında Yunan yoğurdu adı verilen yoğurdu et alternatifi olarak seçen bakanlık bu yıl nisanda yoğurdun okullara girmesine karar vermişti. Yunan yoğurdu olarak satılan Chobani bir yıllık başarılı geçen deneme süresinin ardından programın ana tedarikçisi oldu.  
ABD’de 2005 yılında küçük bir yoğurt fabrikasını alarak 1 milyar dolarlık cirolu dev bir işletme haline getiren Ulukaya, daha önceki bir röportajında, Yunan yoğurdu ifadesini şu sözlerle açıklamıştı:

“Yunan yoğurdu Türk yoğurdundan farklı. Bizim süzme yoğurda benziyor ama daha sulu ve tatlı. Ayrıca onlar bu pazarı oluşturmuş, insanlar Yunan yoğurdu diye bir şeyle tanışmışken aynı ürünü başka bir isimle lanse etmek iş anlamında büyük bir hata olurdu. Yunanlıların da tepkisi oldu, ‘Bir Türk geldi ve bizi geçti’ diye epey üzüldüler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)