E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaUzmanlardan borsalara çöküş uyarıları geldi---

Uzmanlardan borsalara çöküş uyarıları geldi

Uzmanlardan borsalara çöküş uyarıları geldi
01 Mayıs 2015 - 10:20 borsagundem.com

"Doktor Kıyamet" diye bilinen yatırım danışmanı Marc Faber, borsaların er ya da geç sert bir şekilde düşeceğini belirtti

Uzmanlar borsalar kötü günlerin kapıda olduğu uyarısı geldi.

CNBC kanalına konuşan Faber, başta ABD borsaları olmak üzere dünyanın birçok yerindeki borsalarda şu anda merkez bankaları kaynaklı bir balonun yaşandığını ifade etti.
Faber, bu balon için net bir zaman veremediğini söylerken, er ya da geç patlayacağını ve bu patlamanın sonuçlarının korkutucu olacağını söyledi. 

Faber, “Son iki yıldır, ABD borsaları başta olmak üzere küresel borsalarda bir düzeltmenin yaşanmasını bekliyorum. Her zaman dediğim gibi balon balondur ve eğer bir düzeltme yaşanmazsa, piyasa şişer ve bir gün gelir o balon patlar ve bu kez büyük patlar” dedi.

Doktor Kıyamet, “Şu anda borsalar böyle bir ortam yok. Biraz daha yükselebilir ama zamanı geldiğinde yüzde 30 ya da 40 kadar düşüş yaşanacak ve bu en az oran olacak” dedi.

İŞLER ÇİRKİNLEŞECEK
Piyasaların yakından takip ettiği  bir diğer yatırımcı Dennis Gartman, borsalarda yakın zamanda kötü bir satış dalgasının gelebileceğini söyledi ve “İşler çirkinleşecek” diye konuştu. 
Başta ABD borsaları olmak üzere küresel borsalar için yakın zamanda düşüş yaşanacağı uyarısı geldi. 

Piyasaların yakından takip ettiği yatırımcı Dennis Gartman, yatırımcılara yakın gelecekte dikkatli olmaları gerektiği uyarısını yaptı. 

CNBC kanalına konuşan Gartman, borsalar yüzde 5 ile 8 arasında bir düzeltmeye hazır olunması gerektiğini ifade etti.

Gartman, “İşler çirkin bir şekilde kötüleşecek. Ancak bu süreç çok uzun sürmeyecek. Bir süre hızlı bir çirkinleşme olacak ve bunun birçok kişinin sinirini bozacağını düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önce gören kaybetmez !01 Mayıs 2015 15:44

    faber'in de bugün dediği gibi çok sayıda ülkede merkez bankasının para basma kaynaklı borsa yükselişlerinin artık sonuna gelindiği bilindiğinden bu büyük borsa düşüşlerinin ne zaman başlayacağı her ne kadar bilinmez ise de artık son aşamaya gelindiği de görülüyor ve piyasalar artık diken üstünde ise borsalardan uzak durup bu yazı paraya sahip çıkıp beklemek en mantıklısı bana göre.Artık dünyada faizlerin yükselme dönemi başlamak üzere ise önce hisse senetlerinden çıkılacaktır ve herkes kendi ülke parasına dönecektir ve sonuçta hızlı yükselen değerler önemli düşüşler yaşayacaktır.

  • yabancı hammalı olmamalı01 Mayıs 2015 15:37

    60.000'lere düşünce önemli maliyetle kaldılar ama 70.000-75.000 arası alıp paçal yaptılar şimdi genel dünya borsa düşüşleri başlamadan paçalladıklarını rahatlıkla 83.000'lerden 70.000'lere dek satıp kaçabilirler yabancılar.bu nedenle madem büyük yabancı yatırımcılar borsalar düşer diyorsa yerliler çok dikkatli olmalı yabancıların hammalı olmamalı artık.

  • borsalardan kaçış başlamadan!!01 Mayıs 2015 14:15

    abd ve dünya borsaları mayıs -temmuz arası büyük bir satışa gelebilir,abd faizleri nasılsa artacak,dolar bazlı krediler zaten zarar ediyor 3 aydır sonuç büyük bir borsalar çöküşü ve zaten realizasyonlar gelmedi henüz vakit varken uyarıları dinlemeli artık.

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 12:25

    birçok siyasi ve bazı fon yönetiçilerinin acıklamaları ve yandaş arama girişimleri olmuştur.dikkat ettiyseniz tayyıp erdoğanda 2012 yılında strateji hatası yaptık demiştir..ve stratejik hatanın ve 2 bır strateji değişikliği baz alındığında ülke de paralel yapı çıkmış vs vs....

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 12:15

    kısaca global krız asya krızı ile başlamış.1998 yılı ve 2001 yılı arasında bırçok plan ve teoriler üretilmiş ve uygulamaya alınmış.ve kademeli olarak uygulanmış ve parasal genişleme gizliden yapılmış ülke içinde ekonomi yönetimlerinde ortaklıklar kurulmuş ve ülke ekonomileri parasal genişlemeye entekreli borçlandırılmış...2011 yılı sonu ve 2012 yılı başlarında bu teori ve para akışına ters alım bazkısı yapılmış....vs vs.akabinde fed mecbur kalmış parasal genişleme zırvası altında 2 ci bir parasal politika geliştirmeye ve parasal genişleme altında sermaye akışlarına para basmış destek amaçlı.tabiyki yapılan tüm planlara yeni bır plan oluşturulmuş.ortaklıklar ise bozulmuş yada deşifre oldukları için kamufle girşimlerinde bulunuldu.vs vs .tahmindir gerceklik payı yoktur.

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 12:06

    ekonomik ve tiçari akabınde parasal genişleme vs vs aptalça stratejik teorileri ise 1914 yılından baz almanız gerekir..100 yıllık parasal politikalar....ve bır sonraki 100 yılın parasal politikaları ve kölelik....

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 12:02

    yani borsayı 2008 den global krızı 1998 den,,hec fonların işlemlerini 2003 yılından bunyana baz almanız gerekir..anlamak için...

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 11:46

    hec fonlar için borsa harcanabilir yatırım aracıdır .kaldırç görevi görür..amaç parayı yatırıma yatırımı paraya .para ile para kazanmak ve ülke ekonomilerini borç ve borçlandırmak dır.bu sahtekar üç kağıtçıların.her biride kendi ülke ekonomilerine çalışır.

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 11:24

    eurusd paritesi baz alındığında 1.21 ve 1.34 seviye aralığında fiyat hareketleri oluşturacaklardır.altında ise temkinli olmakda fayda var..borsada panik yapmaya gerek yok...

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 11:20

    2011 yılı 2012 yılı başlarında bırçok hec fon ve sermaye yapıcı kurum ve kuruluşlar akabınde ünlü spekülatörler ve hisse senedi piyasasında ağırlığı olan fonlar hep ters köşe oldular ve bu işlemleri sonuçu işlemlerini düzeltme girişiminde bulunsalar da başaramadılar..genelde yatırımları hep döviz ve altın yada brent petroldeki hec işlemleri karşılıksız yada ağrlığını yitirmiş durumda kaldı.şimdi ise borsadaki ağırlıklarının ve hatalı işlemlerinin tahvillere yansıdığının farkına vardılar.borsayı ve piyasaları manipüle etme girişimleri olacaktır...dikkatli olmakta fayda var....

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 11:10

    hec fon yönetiçilerinin her daim yorumlarına dikkat edilmelidir.güvensizdir..

  • KARTALY32301 Mayıs 2015 11:05

    bu sahtakar spekülatör yanılacak.borsalarda değil.döviz de değer kaybı olacak.akabınde altında..kesin bunun farkına vardı ....