E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaVarantta işlem hacmi 25 milyar TL---

Varantta işlem hacmi 25 milyar TL

Varantta işlem hacmi 25 milyar TL
10 Ekim 2015 - 07:29 borsagundem.com

BİST Başkan Dinç, varant işlemlerinde şu ana kadar 25 milyar lira bir rakam yakalandığını açıkladı

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, “Bugüne kadar 5 bin 300’den fazla varant işleme açıldı, 2015 yılı içinde 5,5 milyar liradan fazla, şimdiye kadar da 25 milyar lira bir rakam yakalandı” dedi.
İş Yatırım’ın düzenlediği davete katılan Dinç “Varantlar Türk yatırımcısı tarafından kabul görmüş, ciddi şekilde işlem gören bir piyasa oluşturdu. 5 yılı geride bırakırken varant işini çok ciddi bir başarı hikayesi olarak gördüğümüzü ilan etmek istiyorum” diye konuştu.
İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral ise 2010 senesinde başlayan yolculuğu çok başarılı bulduklarını belirterek, “5 yıllık zaman zarfında 25 milyarlık bir likiditeye ulaştı, aynı zamanda ihraç sayısı 5 bini aştı” dedi. 
Aral, varantların en önemli etkisini “finansal piyasaların derinleşmesine sağladığı katkı” olarak açıklayarak, yapılan yasal düzenlemelerle sermaye piyasalarının atak içinde olduğunu, bunun da ivme kazanacağını söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • varant uzmanı12 Ekim 2015 14:08

    varant doğru kullanıldığı zaman kucuk yatırımcı için buyuk fırsattır. ama oncelikli olan eğitim. eğitim şart. kendinize 10 tl eğitim parası ayırın. sonra varant alıp satmaya başlayın. bu para eğitim maliyetiniz diye dusunun. varant akademi ve destek hatları ile eğitim sürecinizi hızlandırın. bu sureci izleyen yatırımcı varantlar ile kazancını arttıracaktır.

  • vatansever10 Ekim 2015 10:20

    çok kişi battı