E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'ta neler bekleniyor?---

VİOP'ta neler bekleniyor?

VİOP'ta neler bekleniyor?
02 Ekim 2015 - 08:29 borsagundem.com

Bugün VİOP, ABD'den gelecek olan verilerle yön izleyecek

ViOP 30 KONTRATI: Piyasalar ABD Verilerini Bekliyor
 

Asya borsalarının pozitif kapatmasının ardından dün Avrupa ve ABD borsalarında da aynı performans bekleniyordu ancak beklenen olmadı. İspanya, İtalya ve Almanya imalat PMI verilerinin beklentilerin altında kalması ve  emtia fiyatlarındaki düşüşle birlikte ABD ve Çin merkez bankalarının aldığı kararların ekonomide belirsizliğe yol açması Berenberg Bank’a göre Avrupa bankalarının kar görünümünü zayıflattığı haberleri Avrupa borsalarında satışların yaşanmasının nedenini oluşturdu. ABD tarafına baktığımızda ise haftalık işsizlik başvuruları geçen haftaya göre 10 bin kişilik artışla 277 bin olarak gerçekleşti. İmalat PMI verileri beklentiler paralelinde gelirken ISM imalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. ISM imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalmasında dolardaki güçlü yükselişin devam etmesi ve yurtdışı piyasalardaki talebin azalmasının etkili olduğunu görüyoruz. ISM imalat PMI verisi 50.2 gelerek son iki yılın en düşüğüne gerilemiş oldu. ABD borsaları bu veriyle birlikte karışık bir seyir izledi. ABD’de bugün açıklanacak veriler Fed’den faiz artırım beklentilerinin arttığı süreçte belirleyici olabilir. Tarım dışı istihdam verisinin 200 bin gelmesi bekleniyor. 200 binin altında gelecek veri de dolarda satış beklentileri artarken faiz artışının öteleneceği beklentileriyle hisse senetlerinde kuvvetli yükselişler beklenebilir. Tam tersi durumda 200 binin üzerinde gelecek bir veriyle birlikte dolarda alımlar gelmesi beklenirken hisse senetlerinde sert satışlar görülebilir. Bunun yanında açıklanacak işsizlik ve ortalama saatlik kazanç verileri de piyasada fiyatlamalar üzerinde belirleyici olabilir.
 
Yurtiçine baktığımızda hem ABD hem de Avrupa borsalarının önceki günü pozitif kapatmasının ardından bunu Asya borsalarının da desteklemesiyle güne yükselişle başlamıştı. Önce imalat PMI verisinin bir önceki aya göre düşük gelmesi ardından TİM’in açıkladığı verilere göre ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 azalması yurtiçi borsalarda satışlara sebep oldu. Ancak daha sonra borsada tekrar bir toparlanma hareketi gördük ve  piyasalar günü pozitifte kapattı. 2 yıllık gösterge tahvil faizlerinin dünde gerilemeye devam etmesi kurlarda baskının sürmesine yol açtı. TCMB dün yayınladığı PPK kararları özetlerinde küresel belirsizlerin ve güven endeksinde yaşanan düşüşün aşağı yönlü riskleri arttırdığını ifade etti.  TCMB ayrıca bu durumun büyüme ve istihdam üzerinde de aşağı yönlü baskıları arttırdığını vurguladı. Döviz kuru hareketlerinin çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi geciktirdiğini, bunun yanında petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağıya çekmeye devam ettiğini söyledi. Merkez Bankası para politikasına ilişkin gerekli görülen süre boyunca likidite politikasında sıkı duruşun korunacağını da bildirdi.
 
Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Euro Bölgesi’nde ÜFE verileri, ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, ortalama saatlik kazanç verileri, fabrika siparişleri ve Fed Başkan Yardımcısı Fisher’ın konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak baktığımızda 89,800 desteğinin altında önce 88,200 ve arkasından 86,500 seviyesine kadar düşüş görülebilir. Yukarıda 92,200 direncinin üzerinde 93,100’e kadar yükseliş gözlemlenebilir.
 
ViOP USDTRY KONTRATI: Yurtiçinden Gelen Veriler Düşüş Eğilimini Sınırladı
 
Yurtiçinde önce imalat PMI verisinin bir önceki aya göre düşük gelmesi ardından TİM’in açıkladığı verilere göre ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 azalması, TL’deki değer artışlarını sınırlayarak gün içinde kurda yükselişin başlangıcı oldu. 2 yıllık gösterge tahvil faizlerinin dün de gerilemeye devam etmesi kurlarda baskının sürmesine yol açtı. TCMB dün yayınladığı PPK kararları özetlerinde küresel belirsizliklerin ve güven endeksinde yaşanan düşüşün aşağı yönlü riskleri arttırdığını ifade etti. TCMB ayrıca bu durumun büyüme ve istihdam üzerinde de aşağı yönlü baskıları arttırdığını vurguladı. Döviz kuru hareketlerinin çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi geciktirdiğini, bunun yanında petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu aşağıya çekmeye devam ettiğini söyledi. Merkez Bankası para politikasına ilişkin gerekli görülen süre boyunca likidite politikasında sıkı duruşun korunacağını da bildirdi. ABD tarafına baktığımızda ise haftalık işsizlik başvuruları geçen haftaya göre 10 bin kişilik artışla 277 bin olarak gerçekleşti. İmalat PMI verileri beklentiler paralelinde gelirken ISM imalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. ISM imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalmasında dolardaki güçlü yükselişin devam etmesi ve yurtdışı piyasalardaki talebin azalmasının etkili olduğunu görüyoruz. ISM imalat PMI verileri 50.2 gelerek son iki yılın en düşüğüne gerilemiş oldu.
 
ABD’de bugün açıklanacak veriler Fed’den faiz artırım beklentilerinin arttığı  süreçte belirleyici olabilir. Tarım dışı istihdam verisinin 200 bin gelmesi bekleniyor. 200 binin altında gelecek veri dolarda satışları tetikleyebilir. Tam tersi durumda 200 binin üzerinde gelecek bir veride ise dolarda alımlar gelmesi beklenirken yeni tarihi zirvelere göz kırpabiliriz. Bunun yanında açıklanacak işsizlik ve ortalama saatlik kazanç verileri de piyasada fiyatlamalar üzerinde belirleyici olabilir. Bugün ABD’de fabrika siparişleri ve Fed Başkan Yardımcısı Fischer’ın da konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak kontratta 3,0400 direncinin üzerinde 3,0720 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 3,0280’nin altında  önce 2,9900  ve arkasından 2,9650 desteğine kadar düşüşler görülebilir.
 
ViOP ALTIN KONTRATI: Tarım Dışı İstihdam Verisi Bekleniyor
 
ABD tarafına baktığımızda haftalık işsizlik başvuruları geçen haftaya göre 10 bin kişilik artışla 277 bin olarak gerçekleşti. İmalat PMI verileri beklentiler paralelinde gelirken ISM imalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. ISM imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalmasında dolardaki güçlü yükselişin devam etmesi ve yurtdışı piyasalardaki talebin azalmasının etkili olduğunu görüyoruz. ISM imalat PMI verileri 50.2 gelerek son iki yılın en düşüğüne gerilemiş oldu.
 
ABD’de bugün açıklanacak veriler Fed’den faiz artırım beklentilerinin arttığı  süreçte belirleyici olabilir. Tarım dışı istihdam verisinin 200 bin gelmesi bekleniyor. 200 binin altında gelecek veride dolarda satış beklentileri artarken altın fiyatlarında kuvvetli yükselişler beklenebilir. Tam tersi durumda 200 binin üzerinde gelecek bir veri de dolarda alımlar gelmesi beklenirken altında sert satışlar görülebilir. Bunun yanında açıklanacak işsizlik ve ortalama saatlik kazanç verileri de piyasada fiyatlamalar üzerinde belirleyici olabilir. Güvenli liman olarak bilenen altın fiyatlarında tarım dışı istihdam verilerine bağlı olarak volatil hareketler oluşabilir. Bugün ABD’de fabrika siparişleri ve Fed Başkan Yardımcısı Fischer’ın konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak kontratta 1104 desteğinin altında 1090 desteğine kadar düşüş görülebilir. Yukarıda ise 1124 direncinin üzerinde 1135 seviyesine kadar yükseliş görülebilir.
 
ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)