E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı nisanda hisse aldı, işlem hacmi düştü---

Yabancı nisanda hisse aldı, işlem hacmi düştü

Yabancı nisanda hisse aldı, işlem hacmi düştü
07 Mayıs 2015 - 10:27 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar Nisan ayında 532 milyon dolar net alım yaptı

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların Nisan ayında yaptığı işlemleri değerlendiren İş Yatırım, işlemlerin alım yönünde ağırlıklı olmasına rağmen işlem hacmindeki düşüşe dikkat çekti. 

Yabancı yatırımcıların Nisan ayında yaptığı işlemlere ilişkin detaylar şöyle:

''Borsa İstanbul’un yayımladığı verilere göre yurtdışında yerleşik yatırımcılar Nisan ayında Türk hisse senetlerinde net 532 milyon dolar alım yaptı. Böylece yabancılar bu yılın ilk dört ayında toplam 306 milyon dolar net satış yapmış olurken geçen yılın aynı döneminde 820 milyon dolar net alım yapmışlardı. Bu ay büyük şirketlerde çift haneli net alımlar görülürken genele yayılan fakat düşük hacimli bir alımdan söz edilebilir.

Vakıfbank (83 milyon dolar), Turkcell (72 milyon dolar) ve Enka İnşaat (57 milyon dolar) yabancı yatırımcıların en çok alım yaptığı ilk üç hisse oldu.

Vestel (15 milyon dolar), Arçelik (7 milyon dolar) ve Migros (6 milyon dolar) ise en çok satım yaptıkları ilk üç hisse oldu.

Yabancı yatırımcılar bankacılık sektörü hisselerinde Nisan ayında toplam 156 milyon dolar net alım yaparken yılbaşından bu yana toplam satışları 297 milyon dolar düzeyine geriledi.

Yurtdışında yerleşik yatırımcıların BİST’teki payı Nisan ayında 16 baz puan düşüşle %62,89 olurken Nisan ayının ilk yarısında %62,00’ye kadar gerilemişti. Nisan ayında yabancıların işlem hacmi aylık %35 düşüşle 13,3 milyar dolarlık olurken piyasadaki toplam işlem hacminin %19’unu yaptılar. Bu değer uzun vadeli tarihsel ortalamaları ile uyumlu.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)