E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYabancı yatırımcıda seçim endişesi yok---

Yabancı yatırımcıda seçim endişesi yok

Yabancı yatırımcıda seçim endişesi yok
24 Mayıs 2015 - 12:55 borsagundem.com

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir,kendi projelerine özellikle Ortadoğuluların büyük ilgi gösterdiğini belirtti

7 Haziran’daki genel seçim öncesinde müteahhitler yabancı yatırımcıların inşaat sektörüne ilgisinin yerlilerden daha çok olduğunu söylüyor. Daha çok Ortadoğu ve Körfez bölgelerine yönelik proje üreten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, seçimlere yönelik yerli yatırımcıda ‘Acaba ne olur’ endişesi olduğunu anlatarak, “Ama yabancıların böyle bir düşüncesi yok. Özellikle mayıs ayında projelerimize büyük oranda yabancı yatırımcı çektik.” dedi. Demir, gelenlerin kalburüstü olduğunu belirtirken, “Sadece bir daire değil birden fazla alıyorlar. Daha önce aman ucuz olsun diyenler vardı. Artık zengin Afganlar gelmeye başladı. Kuveyt, Abu Dabi ve yeni kralın seçilmesiyle birlikte Suudi Arabistan’dan geliş tavan yaptı” diye konuştu.Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre, Demir, seçim dönemi sonrasında 3 yeni projede 1 milyar liranın üzerinde proje geliştireceklerini söyledi. Suudi Arabistan’ın önde gelen ailelerinden Fozan Ailesi ile ortak olarak Yalova’da bir yer aldıklarını anlatan Demir, “24 dönümlük arsa üzerinde genellikle bu pazara hitap edecek 600 konut üreteceğiz” dedi. 

BEYLİKDÜZÜ’NDE 900 KONUTLUK PROJE
İkinci olarak ise Beylikdüzü’nde 500 milyon lira bedelle 900 konutluk bir projeye imza atacaklarını anlatan Demir, “Arsa bedeliyle birlikte 500 milyon liralık bir proje olacak. Buradan 630 milyon liralık getiri bekliyoruz. Metrekare satış fiyatı 3 bin liradan başlayacak” diye konuştu.

‘MÜTEAHHİTLER CENTİLMENLİK İÇİN ANLAŞMALI’
Özellikle İstanbul’da arsa maliyetlerinin toplam proje maliyetlerini önemli derece artırdığını anlatan Hamit Demir, “Beylikdüzü için 3 yıl önce yüzde 30 olan kat karşılığı metrekaresi 2 bin liraya satıyorduk, bugün yüzde 50’ye çıktı, metrekaresini 5 bin liraya satıyoruz. Burada toprak sahibinin kazancı yüzde 150 artmış oldu. Bunu önlemek için de gündemdeki rant vergisinin arsa sahiplerine yönelik getirilmesi gerekiyor. Arsa sahibine yönelik olarak vergi getirilebilir ve müteahhitler de bir noktada anlaşmış olur” diye konuştu. Demir, genel olarak müteahhitlerin arasında bir centilmenlik anlaşmasının da olması gerektiğini anlatarak, “Özellikle ihalelerde ‘Bir arkadaş ne verdiyse ben onun 5 puan altında veriyorum’ olursa biz bunların hiçbirisini yapamayız. Centilmenlik anlaşması gibi bir şey olmalı. Konutu daha ucuza mal ederiz” dedi. 

‘MERKEZDE PROJE GELİŞTİRMEK DAHA UCUZ’
İstanbul’un merkezindeki projelerin maliyetlerinin şehir dışında geliştirilen projelerin maliyetlerinden daha ucuz olduğuna dikkat çeken Demir, “Altyapı, sosyal alan ve peyzaj maliyetleri daha yüksek” diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)