E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan yatırımcılara önemli tüyolar---

Yatırım Finansman’dan yatırımcılara önemli tüyolar

Yatırım Finansman’dan yatırımcılara önemli tüyolar
09 Ekim 2015 - 12:21 borsagundem.com

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan ve Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı borsagundem.com’a konuştu

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM- ÖZEL HABER

Sermaye Piyasalarının “En İyi Aracı Kurum” ödüllü şirketi Yatırım Finansman nasıl bir gelecek öngörüyor? Ani çıkışların, düşüşlerin yaşandığı bir ortamda, yatırımcıların her gün kurdan borsaya endişelerle uyandığı bu zamanda son durum ne? 2 Kasım’da bizi neler bekliyor?

Sadece Türkiye’nin değil global hareketlerin sıkı takipçisi, ‘analiz’cisi,  Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz  Yarcan, “İyimser bir hava oluştu” diyerek konuşmasına moral verici bir giriş yapıyor. Bölgedeki tüm risklere rağmen, “Hem kurda bir iyileşme hem de borsa da biraz toparlanma görürüz” diyor. Ama bir kırılma noktasının olabilirliğini de söylemeyi ihmal etmiyor. Bir de dolarda 2.80’in altını görmenin çok zor olduğuna vurgu yapmayı unutmuyor. Peki, altın yatırım için cazip bir fırsat mı? Çarpıcı bir yorum patlatıyor…

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı da, Kolejli İşadamları Derneği’nin toplantısındaki ayaküstü ‘piyasalar’ sohbetimizin konuğu. Yani Şeniz Hanım, Zümrüt Hanım ve ben. Ortam bu kadar gerginken,  piyasalardan, ‘son dakika’lar, ‘flaş haber’ler yağarken, sektörün iki usta ismini karşımda bulunca bu şansı kaçırmıyorum.  Ben soruyorum, onlar yanıtlıyor. Piyasaların nabzını iyi tutan isimlerden biri olan Zümrüt Can Ambarcı, yatırımcılara kurum olarak hangi önerilerde bulunduklarını anlatıyor. Küçük tasarruf sahiplerine birikimlerini yönlendirebilecekleri adresleri veriyor.  “Borsada neler alınır” diyorum, kuvvetli sektörleri, yatırım yapılacak hisseleri söylüyor. 

Dar zamanda çok konuşulacak mini röportajda, Şeniz Yarcan ve Zümrüt Can Ambacı’dan bomba gibi açıklamalar arka arkaya geliyor…

Sözün özü; İşte Yatırım Finansman, işte önemli tüyolar…
 
YARCAN: YABANCI YATIRIMCILAR AK PARTİ’NİN GÜÇLÜ OY ALACAĞINI SATIN ALDILAR.
 
Borsagundem.com: 2 Kasım sabahı endeks, dolar için öngörüleriniz neler?


Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan: Aynı daha önceki seçimlerdeki gibi 1 hafta, 10 gün öncesinden iyimser bir hava oluştu. Hükümetin kurulacağına yönelik iyimser bekleyişler satın alınabilir. Dolayısıyla hem kurda bir iyileşme hem de borsa da biraz toparlanma görürüz. Çünkü dolar bazında çok ucuzladı Türk borsası. Yabancı yatırımcılar aynı yerel seçimlerdeki gibi AK Parti’nin güçlü oy alacağını satın aldılar. Ama önümüzdeki seçimler için bu biraz daha öne alındı. Geçen Cuma gelen veri sonrası, FED’in 2015 Ekim’de hatta Aralık’ta dahi faiz artırmayacağı beklentisi tüm dünyada fiyatlanınca, bu gelişmekte olan ülkelere emtia fiyatlarına her yere yansıdı bu iyimserlik. Biz de Türkiye olarak iyimser bir haftaya başlamış olduk bunların neticesinde.  Dediğim gibi erken fiyatlanıyor. Ama seçime kadar ibre yukarı devam etmeyebilir. Bir kırılma noktası olabilir. Belli bir aralıkta bant hareketi görebiliriz. 80 bin üstünü beklemiyorum. 80 bin üstü belki seçimden sonra olabilir.  O da 1 Kasım seçimlerinden sonra çıkacak tabloyla alakalı. Tek parti hükümeti olursa endeks kesin 80 bini geçer ve bu piyasalara olumlu yansır. Koalisyonun kurulacağına veya kurulma süreci çok uzun sürmezse bu fiyatlanabilir. 7 Haziran seçimlerindeki gibi kötü bir piyasa görmeyiz 2 kasım Pazartesi sabahı. Hatta bir miktar olumlu girme ihtimali daha kuvvetli.  

Dolar içinde şunu söyleyeyim; 2.80’nin altını görmeyiz. Bunun için çok büyük bir şey olması lazım, yani  hükümetin kurulacağına yönelik daha kati bir şey görmek isteyebilir yabancı yatırımcı. Bakın bölgedeki riskler devam ediyor. İç güvenlik sorunu biraz aza inmiş olsa da hala var. Onun için Türk Lirası’nın değer kazanmasını söylemek için çok erken. Bunun için hükümetin kurulması, bakanlıkların paylaşılması, ekonomi yönetiminin politikaları çok kati ve net olmalı. Yeni hükümetin çok ev ödevi olacak. Bunu ne kadar sadakatle uygulayacaklar ve ne gibi çözümler getirecekler bunu görmek isteyeceğiz.
 
-FED bu sene faiz artırır mı?

-FED bu aralıkta faiz artırırsa sürpriz olur. Şu an için 2016 ilk çeyreğe ötelenmiş gibi görünüyor. Ama Aralık ayında da görürsek şaşırmamak lazım…  Artık bir an önce bu durumun netleşmesi ve piyasalardaki bu belirsizliği ortadan kaldırılması lazım.

-Altın için neler söyleyeceksiniz? Altın hala güvenli bir liman mı?

-Dolar endeksi artarken altının rakip olması pek mümkün değil. Artık faiz artışları gerçekleşecek ve altın bir miktar daha rölantide kalır. Onun için altın yatırım fırsatı vermeyebilir. 


 
AMBARCI:  NİSPETEN DEFANSİF HİSSELERDE OLMAYA DEVAM ETSİNLER.
 
-Piyasalar bu kadar hareketliyken yatırımcı ne yapmalı? Nereye yatırım yapmalı?

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı: Biz yatırımcının toplam portföyüne baktığımız zaman,  ağırlıklı olarak faize duyarlı enstrümanlarda yatırım yapmasını hala tavsiye ediyoruz. Ama endeksin geldiği seviyelerde, özelikle bankacılık sektörü hem kendi tarihsel ortalamalarına baktığımızda ucuz hem diğer gelişmekte olan ülkelerle kıyasladığınızda onların bankalarından ucuz. Yatırımcılar ufak ufak biriktirme yönünde portföylerinin yüzde 30-35’lerini aşmayacak şekilde hisse senetlerine yatırım yapabilirler. Ama gene ağırlıklı enstrüman faize dayalı enstrümanlar olmalı. Her ne kadar bu hafta piyasalarda bir iyimserlik olsa da gene seçimden önce dalgalanma olma ihtimali var.
Bu ortamda belli başlı sektörler tutundu. Mesela çimento çok kuvvetliydi.  Gene nispeten defansif hisselerde olmaya devam etsinler. İşte klasik bir BİM. GYO sektörüne yatırım yapacaklarsa İş GYO. Kura karı hassasiyeti olmayan, açık pozisyonu olmayan, satışlarını iç piyasa ve ihracat olarak dengelemiş hisselerde yatırım yapabilirler. Özelikle döviz cinsinde büyük borcu olmayan, ödeme gücü olan şirketler .
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta12 Ekim 2015 00:11

    $$ alın bosverin hisseyi zaten yılbasından beri $ bazında erimiş.en azından tl deger kaybına karsı sermayenizi koruyun

  • omerta11 Ekim 2015 23:48

    ulke bolunuyor borsay mış...alın bence uv olursunuz iyice

  • Borsa10 Ekim 2015 09:07

    Yabanci yatirimci akp yi satin aldi ya nerden aldiniz bu bilgiyi.kaynak ne.yatirimcilari yanlis yonlendirmeyin ortadogu kaynar kazan.borsanin cokmesi an meselesi.bankalar ucuzmus neresi ucuz

  • BUNU YAZAN BİR akp li.10 Ekim 2015 00:06

    Sizlwer hayal kurmaya devam edin ben bile bir akp li olarak birdaha asla AKP ye oy vermiyeceğim ve benim gibi bir çok arkadaşımda birdaha ak partiye oyumuzu vermiyeceğiz dedik asla birdaha neyazıkki erdoğan kendi bacağına silahı sıktı artık bizlerden kimseye fayda olmaz aslında bu ülkede hiçbir partiye oy verilmez ama bizler genede ülekmizin hükümetsiz kalmaması için aramızda anlaştık bu seçimlerde CHP tisini destekleyeceğiz bizler satılık değiliz .

  • ALGYO09 Ekim 2015 21:46

    ALGYO YU NEDEN ÖNERMEDİLER ACABA?

  • fikret09 Ekim 2015 20:16

    gerçekten müthiş yatrrım tavsiyesi olmuş.

  • hakan seyitoglu09 Ekim 2015 14:26

    TSGYO flash kagit olabilir bekleyin