Ana SayfaPiyasaYatırımcı Bank Asya ve Türk Telekom’u sordu---

Yatırımcı Bank Asya ve Türk Telekom’u sordu

1 / 2
Yatırımcı Bank Asya ve Türk Telekom’u sordu
03 Haziran 2015 - 11:16 www.borsagundem.com

YATIRIMCI DA ZARARDAN PAYINA DÜŞENİ ALACAK

SORU (1)  -  TMSF’ye devredilen Bank Asya'nın borsadaki hisse senetleri ne olur? Aldığımız hisseler ne olacak? Teşekkürler.
Ali Güven

CEVAP
- BDDK 29 Mayıs 2015 günü aldığı kararla Asya Katılım Bankası’nın temettü dışındaki ortaklık hakları ile yönetim ve denetimini TMSF'ye devretti. BDDK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada  denetimler neticesinde Banka’nın mali yapısı, ortaklık ve yönetim yapısıyla faaliyetlerinde sorun olduğunu ve katılım fonu sahiplerinin haklarıyla mali sistem açısından tehlikeli bir durum oluşturduğunu belirterek TMSF’ye devrettiğini bildirdi. Aynı açıklamada zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi yoluyla Banka’nın devri, satışı veya bir başka kurumla birleştirileceği hususuna değinildi. El koyma kararının ardından Borsa Yönetimi de Gözaltı Pazarı’nda bulunan hisselerin işlem sırasını geçici olarak kapattı.
Alınan kararla birlikte Banka’nın mevcut haliyle devam etmesinin mümkün olmadığı anlaşılıyor. Zira yaşanan gelişmelerin ardından Banka  2014 yılında 876,8 milyon TL zarar etti. Gerçi her ne kadar açıklanan bilançoya göre özsermayesi korunuyor görünse de alınan kararın ardından mali yapının daha da zayıflaması şaşırtıcı olmayacak. BDDK’nın işaret ettiği biçimiyle Banka’ya ilişkin satış veya devrin gündemde olduğu anlaşılıyor. Söz konusu gelişmeler karşısında yatırımcının zarar görmeme olasılığı bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cezmi03 Haziran 2015 11:32

    esemsporuda araştırın küçük yatırımcı birleşip genel kurulda 2014 bilançosunu ibra ettirmeyecek.