Ana SayfaPiyasaYatırımcı Berkosan ve Ekiz Yağ’ı sordu---

Yatırımcı Berkosan ve Ekiz Yağ’ı sordu

1 / 2
Yatırımcı Berkosan ve Ekiz Yağ’ı sordu
30 Haziran 2015 - 10:30 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ İÇİN KÂRINI ARTIRABİLMESİ ÖNEMLİ
SORU (1) -
Berkosan ile ilgili düşünceniz nedir? 1.90’dan hisse aldım. Zararım ne zaman çıkar? Sizce şu an hangi hisselerden alım yapmalıyız?

Aykut Karabulut

CEVAP-
Bir hissenin fiyatında istikrarlı bir çıkışın yaşanabilmesi, şirketin büyümesiyle yakından alakalıdır. Şüphesiz her hisse zaman zaman yukarı yönlü çıkışlar sergileyebilir. Ancak sürekli çıkışın kaynağında firmanın gelirlerinde ve kârındaki istikrarlı artışın önemi göz ardı edilmemelidir. Eğer firma güçlü şekilde kârını artırabiliyorsa hissenin fiyatı da ister istemez mali yapının gücüne paralel olarak yükselecektir. 
Berkosan’ın mali yapısına baktığımızdaysa düzenli artan bir kârlılıktan bahsetmek mümkün değil. Şirket bazı yıllar kârını artırırken bazı yıllar düşürmüş bazı yıllar da zarar etmiş. Son olarak 2015’in ilk çeyrek döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre kârda bir artış söz konusu. Ancak elde edilen bu kâr rakamını yeterli görmek mümkün değil. Fiyat kazanç oranı kontrol edildiğinde de hissedeki düşüşe rağmen hâlâ sektör ortalamasının üzerinde bulunduğunu görmekteyiz.
Hissenin fiyatında istikrarlı bir artış yaşanabilmesi için kârını artırabilmesini göz ardı etmemeli. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ankara30 Haziran 2015 17:04

    bizler ihlasmaden ve oyak yatırımı soruyoruz.acaba spk neden incelemez. devlet neden üzerine gitmez.yatırımcıyı zarara uğratmakdan ihlasmaden dava kaybetti sonuşç sıfır.