Ana SayfaPiyasaYatırımcı Brisa ve Anel Elektrik’i sordu---

Yatırımcı Brisa ve Anel Elektrik’i sordu

1 / 2
Yatırımcı Brisa ve Anel Elektrik’i sordu
29 Temmuz 2015 - 09:33 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞÜN NEDENİ YABANCI SATIŞLARI

SORU (1) - Brisa son dönemde sürekli düşüyor, Endeks yükselirken de düşüyor. Bunun sebebi nedir acaba? Hisseyi gelecek açısından nasıl görüyorsunuz?

Mustafa Doğdu

CEVAP - Uzun vadeli çıkış trendinde bulunan Brisa, geçtiğimiz Ocak ayında en yüksek 11,02 TL’yi gördükten sonra düşüşe geçti. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yüksek çıkışların ardından sert düşüşlerin yaşandığı bir ivmeye sahip olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Şimdilerde yaşanan düşüşü de benzer nitelikte değerlendirmek mümkün. Teknik analiz bakış açısıyla yaklaşıldığında hisse her ne kadar uzun vadeli çıkış kanalında bulunsa da kısa vadedeki düşüşün de henüz sonlanmış görülmediğini belirtmekte fayda var.

Hissedeki kısa vadeli düşüşün altında yatan temel neden ise yabancı satışları. Hissenin takas verilerine bakıldığında özellikle yabancı yatırımcılardan ciddi satış geldiği gözleniyor. Yılbaşında halka açık kısmın yüzde 41,32’si yabancıların elinde bulunurken 14 Temmuz 2014 günü bu oran yüzde 33,31’e geriledi. Özellikle Şubat - Mayıs döneminde yabancılar ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunurken Ocak ve Haziran aylarında alım yönlü işlemler öne çıktı. Yabancıların yılın ilk altı ayındaki net satış tutarı ise toplamda 10,6 milyon doları buldu. Söz konusu satış işlemleri yaşanan düşüşte etkili oldu. Satışların devam etmesi halinde hissedeki düşüşün de bir süre daha devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.                

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)