Ana SayfaPiyasaYatırımcı Flap ve Bolu Çimento’yu sordu---

Yatırımcı Flap ve Bolu Çimento’yu sordu

1 / 2
Yatırımcı Flap ve Bolu  Çimento’yu sordu
28 Temmuz 2015 - 10:16 www.borsagundem.com

ÖZSERMAYESİ SERMAYESİNE YAKIN

SORU (1) - Flap neden yükselmiyor? Akıbeti nasıl görünüyor? Teşekkür ederim.

Murat Tezcan

CEVAP -  Üç yıl kadar önce borsaya gelen Flap’ın bir ara fiyatı yükseldiyse de sonrasında hızla gerildi. Şimdilerde ise taban seviyelerinde bulunuyor ve 1,13 TL’nin üstünde tutunmaya çalışıyor. Şirketin en önemli sorunu gelirlerini ve kârını artıramaması. Geçmiş yıl verileri takip edildiğinde 2010 yılında elde etmiş olduğu satış gelirini bir daha yakalayamadığını görebiliyoruz. Aynı şekilde elde edilen kâr rakamını da yeterli görmek mümkün değil. Bu noktada şirketin kârını artırabileceğine dair işaretleri takip etmeli. Ancak gelişmeler bu sinyali vermekten uzakta. Hal böyle olunca fiyat kazanç oranının 5,31 gibi oldukça makul bir seviyede bulunmasına rağmen hisse cazip hale gelememekte.

İlk halka arzdan bu yana hissede pozisyon alanların ciddi bir zararı söz konusu. Dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise kayıp daha da yükselebilmekte ve yüzde 90 seviyesine yaklaşmakta. Şirketin sermayesi ise 25 milyon TL olup buna mukabil üç aylık bilançosuna göre özsermayesi 28 milyon TL’ye yaklaşmakta. Bu itibarla şirketin özsermayesinin sermayesine yakın olduğu gözleniyor.

Mevcut şartlar altında hissenin tercih edilir noktaya gelebilmesi için kârını kayda değer oranda artırabileceğini gözlemleyebilmek şart. Bu durum gerçekleşmediği sürece alımda bulunmak gereksiz risk anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)