Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu---

Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu

1 / 4
Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu
01 Nisan 2015 - 10:44 www.borsagundem.com

SORU (1) -Kardemir A’yı  inceleyebilir misiniz? Borsa artsa bile hisse devamlı düşmektedir. Sebebi nedir?
Barış Şener

CEVAP -
Borsada işlem gören hisselere kısa vadeli perspektifle bakıldığında yanlış sonuçlara varmak mümkün. Bu nedenle daha sağlıklı veriler elde edebilmek açısından uzun vadeli pencereden bakmanın yararlı olacağını hatırlatmak isteriz.
Kardemir A, düzeltilmiş verilere göre Kasım 2008 ’de en düşük 0,23’ü gördü ve sonra yükselen bir kanal içinde hareket ederek yaklaşık altı yıl boyunca çıktı. Hisse 4 Kasım 2014 günü ise en yüksek 3 TL’yi test etti ve sonrasında gerilemeye başladı. Halihazırda gözlenen düşüş, uzun vadeli çıkış trendi içinde düzeltme hareketi konumunda bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin uzun vadeli çıkış trendi içindeki hareketini hâlâ koruduğunu söylemek yanlış olmaz. BIST 100 Endeksi’nin hareketine bakıldığında ise Kardemir  A’nın düşüşe geçtiği süre zarfında çıkışını koruduğu gözlenmekte. Endeks  28 Ocak 2015 günü en yüksek seviyesini gördü ve sonrasında düşüşe geçti. Bu itibarla bakıldığında Kardemir A’nın endeksten önce düşüşe geçtiği gözleniyor .
Hissenin takas verilerine bakıldığında; Kasım 2014’ten bu yana özellikle yabancı yatırımcıların satış ağırlıklı harekette bulunduğu görülüyor. Söz konusu süre zarfında gerçekleşen net satış tutarı 3,3 milyon dolara yaklaşırken hissenin de düşmesinde etkili oldu.
Şirket son açıklanan 2014  yıl sonu kârını artırdı. Hissenin fiyat kazanç oranı ise son dört çeyrek bilançolara göre 8,30’u işaret ederken makul seviyede bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TG01 Nisan 2015 21:13

    Lütfen GOODY hissesi hakkında da küçük yatırımcıları aydınlatabilir misiniz? Kağıt 109 liradan 67 liraya kadar düştü. 3 aydır düşüşünü sürdürüyor.