Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan dört hisse sorusu---

Yatırımcıdan dört hisse sorusu

1 / 4
Yatırımcıdan dört hisse sorusu
06 Mayıs 2015 - 14:46 www.borsagundem.com

SERT ÇIKIŞTA ORTAK ALIMLARININ ETKİSİ VAR
SORU (1)
- Derimod hissesinde neler oluyor? Hisse nasıl oluyor da kısa sürede fiyatını katlıyor sonrada felaket yaşanmış gibi düşebiliyor? Oyun içine oyun mu var? Çıkışın ve düşüşün açıklaması var mı?
Kağan

CEVAP -
Derimod’a ait hissede geçtiğimiz 18 Şubat 2015 gününden bu yana sert hareketler yaşandı. Söz konusu tarihte firmanın vergi dairesine vermiş olduğu bilanço kamuyla paylaşılmış ve bununla birlikte hissede yukarı yönlü sert bir hareketlilik gözlenmişti. 2 Mart günü ise SPK mevzuatına göre hazırlanan bilançolar kamuyla paylaşılırken hissede bu defa aşağı yönlü hareket yaşandı. Sonrasında 27 Mart 2015 günü hissede tekrar yukarı yönlü hareketlilik görüldü. Söz konusu tarihten önce ise genel kurul toplantısı gerçekleştirilirken sonrasında hissede büyük ortağın alımlarının bulunduğu bilgisi kamuyla paylaşıldı. Özellikle firma ortağının alımlarının çıkışta etkili olduğu gözleniyor.
 Şirketin mali yapısına bakıldığında ise her yıl satış gelirlerini artırdığını söyleyebiliriz. Satışlardaki artışa karşın yıl sonu kârını yeterli düzeyde artıramıyor. Bu da hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Hissenin fiyat grafiğine göre her ne kadar yükselen bir grafik görülse de enflasyonu da göz önünde bulundurduğumuzda fiyatının arzu edilen seviyelerde bulunmadığı anlaşılacaktır. Zira dolar bazlı verilere göre hisse, 2006 yılından bu yana yatay bir kanalda hareket ediyor. Bu anlamıyla uzun vadeli yatırımcısına kazandırmadı.
Kârını istikrarlı bir şekilde artıran firmaların takip edilmesinde fayda var.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)