Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Nuh Çimento ve Avtur sorusu---

Yatırımcıdan Nuh Çimento ve Avtur sorusu

1 / 2
Yatırımcıdan Nuh Çimento ve Avtur sorusu
27 Mart 2015 - 09:22 www.borsagundem.com

MALİYETLER DÜŞÜNCE KÂRI ARTTI

SORU (1) - 2006 yılından bu yana dokuz adet Nuh Çimento hisse senedim var. Bunların durumu nedir? Şu anki toplam değeri tarafıma bildirirseniz sevinirim.
Ali Rıza Temuroğlu

CEVAP-
Nuh Çimento sektöründe önemli firmalardan birisi. Şirket, son açıklamış olduğu 2014 yıl sonu bilançosunda satış gelirlerini yüzde 4,66 oranında artırarak 1 milyar TL’nin üzerine çıkarmayı başardı. Artan gelirlere bağlı olarak kârında da yüzde 93,2 oranında artış yaşandı. Firmanın geçmiş yıl bilançolarına bakıldığında ise en büyük sıkıntısının satış maliyetlerini düşürememesi olduğu gözleniyor. Ancak son bilançosunda maliyetlerini artan satış gelirine rağmen düşürmesi önemli. Yaşanan düşüşte kömür ve enerji gibi girdi kalemlerinin maliyetlerindeki fiyat gerilemesinin etkisi bulunuyor.
Hissenin fiyat seyrine baktığımızda ise son altı yıldır yatay  kanalda hareket ettiğini görmekteyiz. Kârdaki artış, sektörün üzerinde bulunan fiyat kazanç oranın sektör ortalamasının altına kaymasına imkan sağladı. Ancak bu gelişmeye rağmen yatırımcıların temkinli bir yaklaşım sergilediği de gözden kaçmıyor. Kârdaki istikrarlı çıkışın bu yıl da devam edeceğine dair işaretin alınması halinde hisseye olan ilgili artıracaktır.
Şirket her yıl düzenli kâr payı veriyor. Bu yıl dağıtılacak nakit temettü brüt yüzde 62, net yüzde 52,70 seviyesinde olacak. Söz konusu ödemeler yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yatırımcıların hem bu kâr payını hem de geçmiş yıl temettülerini hesaplardan takip etmeleri mümkün.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)