E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYellen piyasalara çare olmadı---

Yellen piyasalara çare olmadı

Yellen piyasalara çare olmadı
11 Şubat 2016 - 08:29 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'in açıklamalarının ardından piyasalarda karışık seyir yaşandı

Dün akşam Fed Başkanı Yellen, yapmış olduğu sunumda piyasa ile ilgili görüşlerini açıkladı. Yatırımcılar daha güvercin bir açıklama ile ümitlenirken, Fed Başkanı Yellen, yatırımcılara istediği açıklamayı vermedi. Son faiz toplantısının ardından bahsettiği gibi kademeli bir artışın devam edeceğini öngörüyorlar. Bu doğrultuda Fed’in politikasında olabilecek net bir değişiklik ihtimalini göremiyoruz. Bu yüzden satışların devam etme ihtimali sürüyor. SP500 endeksi de yine kritik 1840 desteği çevresinde işlem görmeye devam ederken, geçen ay gördüğü 1800 seviyesinin altına gelme ihtimali ise giderek artıyor. Direnç olarak ise geçen haftalar test ettiği 1920-1940 seviyeleri takip edilebilir.

Deutsche Bank kendi bonolarını alabilir mi?

Bu hafta başından itibaren endişe kaynağı olan AB bankacılık krizinde yeni çözüm yolları konuşulmaya başlandı. Yurtdışı kaynaklardan belirtilen habere göre Deutsche Bank kendi bonolarını satın almayı düşünüyor. Bunun içinde yaklaşık 50 milyar euroluk bir fonlama gerekiyor. Düşündüren konu ise şu; Deutsche Bank uzun süredir bir krizin içerisinde ve faaliyet zararları yazıyorlar. Türev araçları riski ise 64 Trilyon Euro. Bu yüzden bu fonlama miktarını bulmasının kolay olmayacağını düşünüyorum. Ancak Avrupa Merkez Bankası’ndan bu konuda yardım talep edebilirler. Avrupa Merkez Bankası Mart ayındaki toplantıda farklı bir karar alarak, banka ya da şirket bonolarını almaya başlayabilir. Böyle bir parasal genişleme piyasalar için oldukça olumlu olacaktır. Eurusd tarafında böyle bir gelişme olması halinde aşağı yönlü etkilenmesini bekleyebiliriz. Ancak Mart ayındaki toplantıya kadar ilk etapta yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Bunun nedeni ise piyasalar bu sene içerisinde Fed’in faiz arttıracağına inanmamaya başladı. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; 1.1150 seviyesi üzerinde fiyatların kalıcı olmaya devam etmesi, trendin yükseliş yönündeki hareketini güçlendiriyor. Yukarıda ise önemli dirençler 2015 yılında test ettiği 1.1380-1.1450 seviyeleri olarak yer alıyor.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türvlemenin sonu miyavlama!!!11 Şubat 2016 11:19

    deutsche'nin türev riski 64 trilyon euro ise zaten patır patır yakında banka,şirket ve hatta m.b batışları dahi görülebilir almanya avrupayı da batırabilir bu gidişle olmayan paralarla açığa mal alıp satmanın yani türevlemenin sonu miyavlama olacak gibi bence tüm dünyada.

  • 2008 krizi iyi irdelenmeli11 Şubat 2016 10:40

    faizi arttırsa da arttırmakta gecikse de dünyada borsadan kaçışlar hızlanır çünkü avrupa,rusya,asya ekonomik bitişe girmekte,şirket batışları,banka batışları,hatta devlet batışları dahi gündeme gelebilir.

  • herkesi keriz sanıyor.11 Şubat 2016 10:31

    faizi arttırmadan yellen, abd fonlarının bulunduğu ülke varlıklarından yani bono,hisse senedi v.b piyasalardan çıkması için sallayıp duruyor sonuçta bir aşamada mart veya sonrası arttıracak ve borsaları da çökertecektir bu gidiş o gidiş sanki.