E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYellen'dan negatif faiz mesajı---

Yellen'dan negatif faiz mesajı

Yellen'dan negatif faiz mesajı
12 Şubat 2016 - 08:51 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda Fed Başkanı Yellen'in mesajlarını ve piyasaları değerlendirdi.

Fed Başkanı Yellen, dün akşam Senato Bankacılık Komitesi’nde yaptığı konuşmada önemli bir mesaj iletti.Yellen, gerektiğinde negatif faizleri kullanmaya hazır olunması gerektiğini iletirken, konu üzerinde henüz değerlendirilmelerin tamamlanmadığının da altını çizdi. Bu açıklama orta ve uzun vade için önemli bir gelişmeye işaret olabilir.Bir süredir merkez bankalarının tekrar genişlemeci politikalara devam edeceğini belirtiyorduk. Yellen’ın bu açıklaması da buna önemli bir örnek teşkil ediyor. Kısa vade de AB bankacılık riski ve Çin etkisiyle dalgalanmalar devam edebilir. Fakat Mart ayında Avrupa merkez bankasının faiz kararında yapacağı yeni genişlemeci hamlelerle piyasaların yeniden güç kazandığını görebiliriz. SP500 vadeli endeksine baktığımızda 1800 seviyesi üzerinden tepki yükselişi gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu hareketin kalıcı olabilmesi için fiyatların 1860 seviyesinin üzerini aşması gerektiğini belirtelim.

Petrole Yine Bir Sözlü Müdahale…

Petrol fiyatları 25 dolar seviyesine yaklaşmaya başladığı her an yeni bir sözlü müdahaleyle karşı karşıya kalıyoruz. Geçen haftalar Rusya Enerji Bakanı’nın benzer açıklamalarına şahit olmuştuk ve Petrolde kısa bir süre tepki yükselişi yaşandı. Dün akşam ise benzer bir açıklama Birleşik Arap Emirliklerinden geldi. Yapılan açıklamada üretimin azaltılabileceği belirtilirken, Opec tarafından yapılan açıklamanın desteklenmemesi dikkat çekti. Ancak fiyatların yaklaşık 2 dolar kadar yükseldiğini gördük. Bu açıklamalarla gerçekleşen yükselişlerin geçici olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bu kısa tepki hareketlerinin ardından yeni satış dalgaları görülebilir. Ham petrol fiyatlarında ise 26 dolar ilk destek olarak yer alırken, bu seviyenin kırılması halinde kanal alt band seviyesi olan 24 dolara kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir. Direnç olarak ise 30 dolar seviyesi takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)