E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'e şok: Kocanın yanında otur---

Yellen'e şok: Kocanın yanında otur

Yellen'e şok: Kocanın yanında otur
24 Kasım 2015 - 12:12 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'e yazılan mektupta sert eleştiriler yer aldı

Fed'in 100 yıllık tarihindeki ilk kadın başkanı Janet Yellen'a, ABD'li siyasi aktivist Ralph Nader'den dikkat çeken bir eleştiri geldi. Nader'ın Yellen'a, "Gidin ekonomist kocanızın yanına oturun..." gibi sözlerinin yer aldığı açık mektubu birçok kişinin eleştirisine maruz kaldı.

ABD Merkez Bankası Fed’in, ekonomiyi desteklemek için yürüttüğü gevşek para politikası ülke içinde farklı kesimlerden farklı tepkilerin gelmesine neden oluyor. Ülkede faizlerin düşük olmasının parasını mevduata koyan kişilere zarar verdiğini söyleyenler, faizlerin bir an önce yükselmesini istiyor. Ancak bu tartışma siyasi aktivist ve beş kez başkan adayı olan Ralph Nader'ın son mektubunda farklı bir boyuta taşındı.

Nader, Fed Başkanı Janet Yellen’a yazdığı açık mektupta düşük faiz oranlarının tasarruf edenlere zarar verdiğini belirtti.

Nader, 100 yıllık Fed tarihinin ilk kadın başkanı olan Yellen’a cinsiyetçi bir ithamda da bulundu.

"GİDİN EKONOMİST KOCANIZIN YANINA OTURUN"

Nader, açık mektubunda, “Başkan Yellen, bence siz Nobel ödülü kazanan ve tüketiciler konusundaki hassasiyetiyle bilinen ekonomist kocanız George
Akerlof’un yanına oturmalısınız ve birlikte, daha yüksek faizle on milyonlarca ABD’linin harcama yaparak ekonomiyi  canlandırması için neler yapılabileceğinizi düşünmelisiniz" dedi.

SEKSİZM ELEŞTİRİLERİ

Açık mektubun yayımlanmasının ardından, birçok kişi Nader’ı seksist ifadeler kullanmakla suçladı.

New York Magazine dergisi, Nader’ı yine bu yönde eleştirdi.

YELLEN YANIT VERDİ

Yellen ise, bu mektuba kendine has üslubuyla yanıt verdi.

Fed Başkanı, “Son mektubunuz için teşekkür ederim” ile başladığı mektubuna “Ancak birkaç noktayı gözden geçirmekten fayda var” diye devam etti.

Yellen, kendisinden önceki Fed Başkanı Ben Bernanke’nin de zayıf ekonomiyi yaratan düşük faiz politikası uyguladığını söyledi. Ek olarak, Fed’in ekonomiyi canlandırma çabalarının milyonlarca kişiye iş imkanı sağladığını ve daha iyi bir ekonomik iyileşme süreci yarattığını savundu.

“KOCANIN YANINA OTUR”A YANIT VERMEDİ

Yellen’ın mektubunda Nader’ın kocasına yönelik yorumlarına yanıt vermediği görüldü.

Mektubun sadece Janet Yellen diye imzalanması da dikkat çekti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)