E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'in endişesi artıyor---

Yellen'in endişesi artıyor

Yellen'in endişesi artıyor
22 Mayıs 2015 - 07:57 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen, Fed’in faiz artırımına yaklaşması ile “Taper Tantrum” endişesi yaşıyor

Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının yaklaşık 10 yıldan bu yana ilk kez faiz oranını artırmaya hazırlanması ile birlikte “Taper Tantrum” sıkıntısı yaşıyor. Taper Tantrum olarak adlandırılan piyasa reaksiyonu sonucunda gelişen ülkelerdeki yatırımcı dolarını ABD’ye yatırmıştı. Bu olağan üstü hareketle 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi yüzde 2’ye yükselmişti. Söz konusu piyasa çalkantısı, eski Fed Başkanı Ben S. Bernanke’nin ilk kez varlık alımlarının azaltılacağı işareti vermesi ile ortaya çıkmıştı.

Bu hafta açıklanan Nisan ayı toplantı tutanaklarına göre Başkan Yellen ve çalışma arkadaşları, Fed’in faizleri artırmaya başlaması ile birlikte rekor düşük seviyelerde olan tahvil faizlerinin yükselebileceğinden endişe ediyor. Mortgage’den otomobil kredilerine maliyetlerin yükselmesi, kırılgan ekonomiyi riske sokma potansiyeli taşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir yıldırım23 Mayıs 2015 15:27

    yapmayın ya faiz artırımı diye paraları toplayın, imdi de risk hepsi yahudi oyunu faiz artırım ihtimali çok düşük artırsanızda 0,10 dünya elinizde, elbet bu devrinde sonu gelir.