E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak​Yeni yılda 1.8 milyar TL yatıracak---

​Yeni yılda 1.8 milyar TL yatıracak

​Yeni yılda 1.8 milyar TL yatıracak
28 Kasım 2015 - 07:14 borsagundem.com

Dap Yapı, yeni yılda da farklı projelerini sürdürmeyi planlarken, 2016’da yatırım atağına hazırlanıyor. Hedef 4 projeye 1 milyar 800 milyon TL yatırım

İstanbul’un merkezi lokasyonlarında farklı mimari tasarımlara sahip projeler üreten Dap Yapı, 2016 yılı için de yatırım hedefini büyüttü. Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre gelecek yıl yatırım için 1.8 milyar lirayı gözden çıkaran Dap Yapı, bu çerçevede Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de dört farklı proje hayata geçirecek.

Son zamanlarda sektördeki talep artışını rahatlıkla görebildiklerini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu kapsamda yeni projeleriyle piyasanın canlanmasına katkı sunacaklarını söyledi. Yılmaz, 2016’ya yeni ve devam eden önemli yatırımlarla gireceklerini vurgulayarak, “Eylülde emlak konut’un Validebağ Korusu karşısındaki askeri lojman ihalesini kazandık. Yılın ikinci yarısında burası için çalışmaya başlayacağız. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje hazırlığındayız. ‘Taksim Petek’ projemizi 6 ay sonra bitirip, lansmanını yapacağız. Beykoz’daysa Beykoz Konakları’na bitişik arazide özel bir projemiz olacak” dedi.

‘Yatay konak’ geliyor

Daha önce Validebağ Korusu karşısında aldığı arazide geniş konutların olduğu bir proje yapacağını açıklayan Yılmaz, Beykoz’da da 200-300 metrekare büyüklüğünde konutlar inşa edeceklerini dile getirdi. Bölgenin durumuna uygun olarak bunlara “yatay konak” da denilebileceğini ifade eden Yılmaz, ferah alanda oturmak isteyenlere yönelik bir proje planladıklarını kaydetti.

Kartal sahilde “İstMarina” inşaatının devam ettiğini anlatan Yılmaz, 2 aya kadar tüm kulelerde otopark seviyesine gelmiş olacaklarını söyledi. Yılmaz, günde 1000 kişinin çalıştığı şantiyede, ince işlerle birlikte, 6 aya kadar içeride 2 bin 500’ü dışarıdan destekli 7 bin 500 kişinin burada görev yapacağını vurguladı.

Yılmaz, yeni bir ofis bloğunu da satışa açtıklarını belirterek, “Burada bir yıl kaya kırdık. Bazı kayalar için özel patlatıcı kullandık. Deniz kotundan aşağı indik, hafriyat sürüyor. Ticari ofislerin satışına başladık. 100 ofis ve 10 dükkan olmak üzere, 110 ticari bağımsız bölümden oluşan İstMarina Ofis’te yüzde 40 ön talep aldık. Lansman fiyatlarının sürdüğü deniz ve Adalar manzaralı ofisler, metrekaresi 6 bin 800-10 bin lira arasında satılacak” dedi.

Hastaneyi sattı

Yılmaz, İstMarina projesinde 1.501 konutun yüzde 90’ını sattıklarını da vurgulayarak, altyapı, kavşak ve yollar gibi yatırımlar için 30 milyon lira harcadıklarını anlattı. İstMarina içinde yer alan hastaneyi 171 milyon 100 bin liraya Acıbadem’e sattıklarını ifade eden Yılmaz, okul ihalesinin ise gelecek yıl yapılacağını belirtti. Proje teslimleri ise 2017 yılının ikinci yarısından itibaren başlayacak.

‘Sektöre kadın eli değecek’
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilk defa bir kadın bakan geldiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, sektöre kadın eli değmiş olacağını belirtti. KDV, müktesep hak, tüketici kanunu, artan arazi fiyatları gibi sorunların çözüm beklediğini belirten Yılmaz, “Konutder olarak da randevu alıp, bunları görüşürüz. İvedilikle çözüm bekleyen bu sorunlarımızın çözülmesi, ekonomiye can veren bu damarın daha iyi yol almasını sağlar. Bunun karşılıklı olarak bize, tüketiciye, ekonomiye önemli yararları olur” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)