E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan AB'den atılabilir---

Yunanistan AB'den atılabilir

Yunanistan AB'den atılabilir
30 Haziran 2015 - 07:24 borsagundem.com

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, “Yunanistan’ın Euro Bölgesi üyeliği garanti altında değil” dedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, “Yunanistan’ın Euro Bölgesi üyeliği garanti altında değil” dedi. Ancak ülkeyi Euro’da tutmak için politik bir anlaşmaya varmanın hala mümkün olduğunu belirtti.

Coeure, Les Echos’ta yayımlanan röportajında, “Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ayrılması (Grexit) teorik bir nokta idi. Ancak bu ihtimal ne yazık ki artık göz ardı edilemez” ifadelerini kullandı.

Coeure, “Bu durum, Yunanistan hükümetinin kreditörlerle sürdürülen tartışmaların sona erdirmesi ve referandum kararı almasının bir sonucu. Euro Grup’un ikinci yardım programını uzatmamasını teşvik etti” diye konuştu.

Yunanistan müzakerelerinde AMB’yi reformlar ile ilgili temsil eden Coeure, ülkenin para birliğini terk etmeye yakın olduğu sinyali verdi. Coeure, 5 Temmuz’da referandumun politik bir çözüme izin verebileceğini dile getirdi.

Coeure, “Referandumdan “evet” oyu çıkarsa, Euro Bölgesi otoritelerini taahhütlerini yerine getireceklerinden şüphem yok.  Soru politiktir. Cevap Yunan halkına aittir” dedi

Coeure, AMB’nin Yunan bankalarına sağladığı acil likidite yardımını sabit tutacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)