E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan daha fazla kemer sıkmayacak---

Yunanistan daha fazla kemer sıkmayacak

Yunanistan daha fazla kemer sıkmayacak
26 Mayıs 2015 - 12:07 borsagundem.com

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, reform yapmaya kararlı olduklarını ancak kreditörlerin istediği gibi daha fazla kemer sıkmayacaklarını söyledi

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ülkesinin ekonomisini serbestleştirmeye, emeklilik sisteminde reform yapmaya ve makul bir bütçe fazlası oluşturmaya kararlı olduğunu belirtti. 

Varoufakis İtalyan Il Sore 24 Ore gazetesinde yayımlanan yazısında, ayrıca gerekli olan reformların gerçekleştirmesini zorlaştıracağı gerekçesiyle kreditörlerin bu yıl ve ileri dönemlere ait istedikleri kemer sıkma önlemlerinin gerçekleştirilemeyeceğini belirtti. 

Kurtarma paketi yardımları ertelenen ve tahvil piyasalarının dışında kalan Yunanistan hükümeti borç yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştığını fakat bunu yapabilmek için acil bir şekilde daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Yunanistan'ın önümüzdeki ay Uluslararası Para Fonu'na (IMF) toplam 1.6 milyar euroluk (1.75 milyar dolar) borç ödemesi bulunuyor. Varoufakis, Atina'nın reformlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu belirtti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)