E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan eurodan çıkmaz---

Yunanistan eurodan çıkmaz

Yunanistan eurodan çıkmaz
30 Haziran 2015 - 16:11 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, "Yunanistan'ın eurodan çıkışının Türkiye'ye doğrudan etkisinin sınırlı olacağını" söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Yunanistan'ın eurodan çıkışının bize yansımaları olur mu?" sorusu üzerine, bu durumun Türkiye'ye doğrudan etkisinin son derece sınırlı olacağını söyledi.

Yunanistan'ın başarılı olmasını ve istikrar içerisinde sorunlarını çözmesini umduklarını belirten Şimşek, "Popülizmin sonu felakettir. Sadece Yunanistan'da değil, her yerde böyledir" diye konuştu.

Yunanistan'ın eurodan çıkışının Türkiye'ye doğrudan etkisinin sınırlı olacağını ama dolaylı etkileri olabileceğini belirten Şimşek, "Zaten bütün dünya ekonomisinde hissediliyor. Ama ben o olasılığı düşük görüyorum" dedi.

"Yunanistan euro bölgesinden çıkabilir mi?" sorusuna Şimşek, "Avrupa'nın bu konuya siyasi yaklaştığını, dolayısıyla o nedenle eurodan çıkış olasılığını düşük görüyorum. Avrupa bu konuya rasyonel bir zeminde bakmıyor. Siyaseten yaklaştığı için, AB siyasi birlik projesi çerçevesinde baktığı için çıkış olasılığını düşük görüyorum ama sıfır değil" yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)