E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan piyasalara dönmeyi hedefliyor---

Yunanistan piyasalara dönmeyi hedefliyor

Yunanistan piyasalara dönmeyi hedefliyor
06 Ekim 2015 - 07:28 borsagundem.com

Yunanistan, 20 ay içinde global sermaye piyasalarına dönmeyi hedefliyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 3. kurtarma programına bağlı olmaya devam ettiklerini tekrarlarken, Yunanistan'ın gelecek 20 ayda sermaye piyasalarına geri dönebileceğini ve likiditesini onarabileceğini ifade etti. Ülke ekonomisinin 2016 yılının ilk 
yarısında büyümeye dönemisini hedeflediklerini belirten Çipras, sermaye piyasalarına ise 2017'nin ilk yarısında dönebilmeyi beklediklerini vurguladı.
Seçimlerden bu yana ilk kez parlamentoda konuşan Çipras, hükümetinin uluslararası kreditörler üzerinde anlaşılmış olan kemer sıkma tedbirlerini hayata geçirmeye devam edeceğini ifade etti. Bununla birlikte Çipras, uluslararası kreditörlerin talep ettikleri 
bazı acı verici politikaları yumuşatma sözü vererek, "Kreditörler ile anlaşmanın pozitif yanları olduğu kadan zorlu noktalar içerdiğinin de farkındayız. Ancak bu gerekli bir şart" diye konuştu. 
Hükümetinin öncelikli hedefinin kurtarma programının ilk gözden geçirmesinin hızlı ve başarılı şekilde tamamlanması olduğunu ifade eden Çipras, gözden geçirmenin tamamlanmasının borç yeniden yapılandırma müzakerelerinin ve Yunan bankalarının yeniden sermayelendirimelerinin yolunu açacağını vurguladı. Çipras, borç yeniden yapılandırma müzakerelerinde kreditörlere borç vadelerinin uzatılmasını, faiz oranlarının düşürülmesini ve kalkınma klozları önereceklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)