E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan temerrüte düşebilir---

Yunanistan temerrüte düşebilir

Yunanistan temerrüte düşebilir
30 Mart 2015 - 13:09 borsagundem.com

Yunan piyasaları, bir yanlış yapılmasının temerrüdü tetikleme riski taşıdığını gösteriyor

Piyasa göstergeleri, Yunanistan’ın borçlarının altında ezilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ülke, Avrupalı vergi mükelleflerine olan yaklaşık 500 milyar euroluk (546 milyar dolar) borcunu ödeyemeyebilir, ülkenin fonları, bankaları ve tahvil sahipleri zarar görebilir.

Başbakan Alexis Tsipras, Yunanistan’ın kurtarma programı hakkında kreditörler ile yapılan görüşmelere odaklanmış durumda. Bir Yunan hükümeti yetkilisi Cuma günü, kreditörlerin sağlamaması durumunda ülkenin borçlarını ödeyemeyeceği açıklamasında bulundu. Atina’daki hükümet ayrıca bazı vadeli ödemeleri ekonomik büyümeye bağlantılandıracak, faiz oranlarını düşürecek ve ödemeler için daha fazla zaman sağlayacak bir yapılandırma sürdü. Hükümetin amacı özel tahvil sahiplerini dışarıda bırakmaya çalışmak ancak kreditörlerle yapılan müzakerelerin başarısız olması halinde Yunanistan eurodan çıkabilir ve tüm taraflar zarar görebilir.

Londra’daki ING Groep NV yöneticilerinden Padhraic Garvey, “En büyük korku Yunanistan’ın eurodan yanlışlıkla çıkması. En uç noktada en uygulanabilir çözüm, tüm resmi borcun vadesiz tahvil dönüştürülmesi dolayısıyla hiçbir zaman geri ödenmemesi olur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)