E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYunanistan uçurum öncesi son çıkışta---

Yunanistan uçurum öncesi son çıkışta

Yunanistan uçurum öncesi son çıkışta
28 Mayıs 2015 - 17:50 borsagundem.com

Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmeler bugün Brüksel'de devam ediyor ve görüşmelerin gidişatı konusunda çelişkili açıklamalar var

Yunan yetkililer hem dün hem bugün yaptıkları açıklamada görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ve anlaşmanın çok yakın olduğunu söylüyorlar. Hatta hükümet sözcüsü gün bile verdi anlaşma için.
 
Fakat kreditörler hiç de oralı değiller. Dün konuşan bir yetkili üzerinde anlaşma sağlanamayan maddeler sağlanan maddelerden daha fazla derken taraflar arasındaki önemli ayrılıkların devam ettiğine dikkat çekti. G7 Zirvesi için Almanya'da olan bir yetkili de yine kreditörlerle Yunanistan arasında hala uyuşmazlık olduğunu dile getirdi biraz önce.
 
Yani tek taraflı bir iyimserlik var görüşmelerde. Yunanistan bankalardan hızlı bir para çıkışına neden olacak paniğe neden olmamak için iyimserlik pompalıyor olabilir.
 
Ay sonu maaş ödemeleri sonrası Yunanistan'ın kasaları tamamen boşalmış olacak ve 5 Haziran'da bekleyen 305 milyon euroluk bir IMF ödemesi var. Son IMF ödemesini bir hokus pokusla gerçekleştiren ülkenin önümüzdeki günlerde bir anlaşma çıkmaması durumunda 5 Haziran'daki ödeme için şapkadan başka bir tavşan çıkarması gerekiyor.
 
5 Haziran'daki IMF ödemesini 12 Haziran'da diğer bir 344 milyonluk IMF ödemesi takip ediyor. Aynı gün 2 milyar euroluk tahvil ödemesi var takvimde. 4 gün sonra, yani 16 Haziran'da ise yine IMF'ye ödeme yapılacak, bu seferki tutar 574 milyon. Haziran ayındaki diğer ödemelere baktığımızda 19 Haziran ön plana çıkıyor. 1.6 milyarı tahvil ödemesi, 344 milyonu IMF ödemesinden oluşan toplam 1.94 milyar euroluk bir ödeme yapması gerekiyor Yunanistan'ın 19 Haziran'da.
 
Yani zaman kısa ve kasa boş. Her iki tarafın karşılıklı tavizlerle asgari müşterekte buluşma ihtimali, Yunanistan'ın iflasa terk edilme ihtimalinden daha yüksek bizce. İflas ülkenin eurodan çıkışını tetikleyebilir ve daha önceleri de dediğimiz gibi Yunanistan'ın eurodan çıkışının hem ekonomik hem politik bedeli büyük ve Avrupa'nın bu bedeli ödemek istediğinden şüpheliyiz.

FOREX KOÇU

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)